fbpx

S poslovnimi partnerji do boljših vsebin za uporabnike portala

Dogodki, Moderatorji

Med.Over.Net letos praznuje dvajset let delovanja. Za njim je dvajset let ustvarjanja, pogovorov, izmenjanih idej, napisanih besed, vprašanj in odgovorov na forumih. Njegovi ustvarjalci so prihajali in odhajali. Zaposleni, moderatorji, prostovoljci in poslovni partnerji so prispevali vsak svoj delček in nastal je portal nasvetov, ki spremljajo človeka od rojstva do smrti, skozi vse najpomembnejše življenjske preizkušnje.

S portalom Med.Over.Net je nastala skupnost uporabnikov, ki jih družijo podobni interesi in vrednote. Je slovensko družbeno omrežje, ki je bilo ustvarjeno pred svojim časom in je v stotisočih obiskovalcev pustilo pečat. Pečat strokovnega odgovora, izpovedane osebne izkušnje ali le humorno predstavljenega pogleda, ki zabriše ostrine dvoma, ko brskaš po rešitvah za svoje težave.

Kdo ustvarja Med.Over.Net?

Portal so ustvarili številni uporabniki, moderatorji, prostovoljci, zaposleni, tržniki, uredniki, vladne in nevladne organizacije ter poslovni partnerji.

Vseh, ki so ga soustvarili, je preprosto preveč, da bi lahko izpostavili nekaj posameznikov.

Brez uporabnikov bi bil portal sam sebi namen. Brez moderatorjev in sodelujočih organizacij ne bi imeli strokovnih vsebin. Brez zaposlenih in urednikov ne bi bilo napredka. Brez poslovnih partnerjev portal ne bi več obstajal, saj je investicija preprosto prevelika, da bi finančno breme lahko nekdo nosil sam.

Srečanja z Dedkom Mrazom se je udeležilo 100 otrok in njihovih staršev
Tradicionalnega srečanja z Dedkom Mrazom se je udeležilo 100 otrok in njihovih staršev.

Brez poslovnih partnerjev in oglaševalcev ni portala

Upravljavci portala se srečujejo s številnimi izzivi. Skoraj pol milijona mesečnih obiskovalcev, več kot 100 strokovnjakov in 100 forumov zahteva usklajeno delovanje. Poleg stalnega tehničnega razvoja, stika z uporabniki in koordinacije svetovalcev, je izziv tudi (i)zbiranje poslovnih partnerjev.

Partnerji so lahko zakupniki oglasnega prostora, lahko tudi soustvarjalci vsebin in partnerji projektov.

Različne oblike vsebinskega marketinga, ki so sodobna in prijazna oblika oglaševanja, prinašajo uporabnikom poleg splošne informiranosti tudi uporabne vsebine, ki bogatijo portal in dopolnjujejo njegovo poslanstvo.

»Podjetij, ki so ohranjala neodvisen in kredibilen portal, je bilo v dvajsetih letih veliko. Samo nekaj pa je takšnih, s katerimi smo imeli in imamo izjemen poslovni odnos. Med njimi ima posebno mesto Triglav, Zdravstvena zavarovalnica«, pove dolgoletna vodja projektov na portalu Andreja Verovšek.

Takoj po otvoritvi so Triglav Lab obiskali tudi moderatorji portala in imeli tam srečanje s predavanjem na temo izgorelosti in upravljanja stresa.
Takoj po otvoritvi so Triglav Lab obiskali tudi moderatorji portala in imeli tam srečanje s predavanjem na temo izgorelosti in upravljanja stresa.

Kako lahko podjetje pozitivno prispeva k razvoju neodvisnega medija

Začetki poslovnega sodelovanja med Med.Over.Net in Triglav, Zdravstveno zavarovalnico segajo v pomlad leta 2008. Ob zavedanju, da so zdravstvena zavarovanja precej nepoznana, so v tem procesu prepoznali primeren kanal za ozaveščanje in komunikacijo o zdravstvenih zavarovanjih in se tako odločili za sodelovanje na portalu.

Forum Prostovoljna in dopolnilna zavarovanja je bil leta 2008 dobrodošlo strokovno področje, saj večina ni poznala prednosti različnih oblik zavarovanj in razlik med njimi tako dobro kot danes, dvanajst let kasneje. Tako so bila prva vprašanja strokovnjakom zavarovalnice povezana prav s temi, osnovnimi vprašanji o prednostih posameznih zavarovanj. Primer vprašanja: Dodatno zdravstveno zavarovanje.

Svetovalci Triglav, Zdravstvene zavarovalnice so potrpežljivo in vztrajno odgovarjali dvanajst let; odgovorili so na skoraj 800 vprašanj uporabnikov portala ter še na številna dodatna po telefonu ali osebno v poslovalnicah.

 »Vedno je lepo spremljati, kako dobro lahko deluje povezana in usklajena ekipa. Na voljo je bilo več svetovalcev in vsak je skrbel za svoje področje. Glavni skrbnik foruma pa je bil kar direktor prodaje osebno, kar me je vedno znova navduševalo,« se spominja začetkov sodelovanja Andreja Verovšek.

Pravo poslovno sodelovanje spleta tudi prijateljske vezi

Leta sodelovanja na forumu so prinesla tudi številne povezane projekte. Svetovalci zavarovalnice niso sodelovali samo na forumu. Vključili so se v aktivnosti, ki jih je v sodelovanju z moderatorji in različnimi organizacijami pripravljal Zavod Med.Over.Net. Tako so na primer podprli izvedbo Dneva sonca, festivala za družine, ki je bil prvi takšen dogodek pri nas, podprli so preventivni program prehrane in izdaje knjige ob 15-letnici delovanja portala.

Festivala za družine Dan sonca se je udeležilo preko 1.000 obiskovalcev
Festivala za družine Dan sonca se je udeležilo preko 1.000 obiskovalcev

 »Triglav, Zdravstvena zavarovalnica je bila od nekdaj pripravljena prisluhniti našim idejam. In še danes se vsako leto najdemo pri kakšnem projektu, ki je povezan s krepitvijo vrednote zdravja, in ga izpeljemo skupaj,« pove Tomaž Oplotnik, direktor Zavoda Med.Over.Net.

Znani Slovenci o tem, kako skrbijo za svoje zdravje na srečanju Ustavi se!
Znani Slovenci (Imre Jerebic, Brigita Langerholc in Petra Krčmar) o tem, kako skrbijo za svoje zdravje na srečanju Ustavi se!

V letih sodelovanja se je med portalom Med.Over.Net in Triglav, Zdravstveno zavarovalnico stkala močna poslovna in tudi prijateljska vez, ki temelji na zaupanju in želji, da skupaj širijo zavedanje o pomenu preventive in skrbi za zdravje. Je primer dobre prakse v slovenskem prostoru in si zagotovo zasluži, da ga zapišemo.

Zapisala: Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., mag. poslovnih znanosti, vodja projektov Zavod Med.Over.Net


Sledite nam