fbpx

S kokosom do dobrega počutja, lepšega videza in kulinaričnih užitkov

Novice

Kokosovi orehi so prava zakladnica vitaminov, mineralov, vlaknin in zdravih maščob, ki jih naše telo zaradi industrijsko predelane hrane vse bolj pogreša.

Kokosovi orehi so prava zakladnica vitaminov, mineralov, vlaknin in zdravih maščob, ki jih naše telo zaradi industrijsko predelane hrane vse bolj pogreša. Blagodejnost kokosa se skriva predvsem v sveži kokosovi vodi in kokosovem olju, pa tudi v kokosovem mleku, moki, čipsu, kosmičih in sladkorju. Danes se kokos uporablja v prehrani, za nego telesa in las, zagotovo pa izstopa zaradi ugodnega vpliva na počutje.

Nova linija kokosovih izdelkov Cocomi iz Medexa obsega kokosovo vodo, moko, čips in olje. Vsi izdelki so iz ekološke pridelave in ne vsebujejo nobenih dodanih snovi. Zaradi rastlinskega izvora so idealni tudi za vse, ki se prehranjujejo vegansko ali vegetarijansko. Kokosove moke in čipsa pa se boste še posebej razveselili vsi, ki se soočate s celiakijo, saj ne vsebujeta glutena.

Bio kokosova voda Cocomi

Bio kokosova voda Cocomi je naravni izotonik, ki telesu poleg tega, da ga hidrira, zagotavlja tudi nekatere nujno potrebne minerale kot so kalij, kalcij, natrij, magnezij in fosfor. Je biološko čista in vsebuje le naravne sladkorje, soli in vitamine. Kokosovi vodi pravijo tudi voda življenja, saj ima enako elektrolitsko ravnovesje kot naša kri. Z njo boste hitro obnovili tekočino tako po napornem delu kot tudi po športni aktivnosti.

Banner-kokos-voda-600x340-(1)

Bio deviško kokosovo olje Cocomi

Maščobe v bio kokosovem olju Cocomi so edinstvene, saj v njem prevladuje lavrinska kislina, ki jo je več kot 45 %. Olje je zaradi obstojnosti pri visokih temperaturah primerno za peko, praženje in cvrtje, pri čemer ohrani vse svoje naravne lastnosti in ne tvori trans maščobnih kislin. Zagotovo pa ne smemo zanemariti njegovih koristnih lastnosti za nego kože in las. V lepotnih receptih lahko kokosovo olje uporabite kot vlažilno in masažno olje za obraz in telo, kot naravni piling ter sredstvo za nego stopal in nohtov. Odlično je tudi kot sredstvo za odstranjevanje ličil in kot regenerativna maska za nego las.

Banner-kokos-olje-600x340

Bio kokosova moka Cocomi

Bio kokosova moka Cocomi je brez glutena. Zagotovo pa njeno uporabo priporočamo vsem, saj jo odlikuje kar 50 % vlaknin, kar je več kot jih vsebujejo pšenični otrobi, laneno seme ali katera koli druga moka. Kokosova moka poleg vlaknin vsebuje tudi 16 % beljakovin, od tega vseh 8 esencialnih aminokislin, ki so koristne za človeško črevesje. Kokosova moka je fino mleta in odlična za peko kruha, kolačev in pripravo presnih sladic. Pri peki namesto običajne moke uporabite 25 % kokosove moke.

Banner-kokos-moka-600x340

Bio kokosov čips Cocomi

Brez glutena je tudi bio kokosov čips Cocomi, ki ga lahko uživate samostojno ali uporabite pri peki peciva, kolačev in drugih sladic. Je izredno bogat z vlakninami, saj jih vsebuje kar 16,3 %. Ima nizek glikemični indeks, zato je primeren za vse, ki pazite na vnos sladkorja v svoje telo.

Banner-kokos-cips-600x340

Odkrijte bogastvo kokosa v izdelkih Cocomi iz ekološke pridelave in njegove tisočere koristi za aktiven vsakdan ter lepši videz. Privoščite vašemu organizmu ta čudežni plod v izobilju!

Oglasno sporočilo


Sledite nam