fbpx

Resnična in malce drugačna zgodba o boju z rakom

Bolezni, Zanimivo, Zdravje

Čeprav so rezultati pokazali, da bo potrebno obsevanje, nisem obupal. Sklenil sem, da se proti raku še močneje borim …

Ime mi je Martin. Star sem 27 let in zaposlen v telekomunikacijskem podjetju. Svojo zgodbo bi rad delil z vami v upanju, da bo moja izkušnja pomagala še komu, mu rešila življenje ali ga vsaj spodbudila k premisleku.

Moja zgodba govori o boju z rakom. O tej bolezni le redki razmišljamo, sploh ko smo v najlepših letih, in če že, si rečemo, da se to dogaja drugim, nam pa se ne more. Kljub temu sem imel možnost prisluhniti pripovedim bolnih oseb o tem, kaj preživljajo in kako težko se spopadajo z boleznijo. Bal sem se že samo misli, da bi zbolel za rakom. Žal je ta izkušnja doletela tudi mene.

Oktobra 2016 so mi odkrili benigni tumor parotidne žleze (obušesne žleze slinavke), nadvse redko vrsto tumorja pri mladih. Prepričan, da moja bolezen ne spada med nujne primere, sem na operacijo čakal štiri mesece. Ko sem bil februarja 2017 operiran, se je benigni tumor že spremenil v malignega, ne da bi kdo za to vedel. Operiral me je dr. Gudelj, otorinolaringolog Klinične bolnišnice Sveti duh. Več kot pet ur trajajoča operacija je bila uspešna in zdravnikom je uspelo rešiti moj obrazni živec. Vendar pa mi je leva stran obraza začasno ohromela, tako da sem mesec dni užival le kašasto hrano. Predvsem pa me je med čakanjem na rezultate patohistološkega izvida mučila vse večja negotovost. Tistih deset dni sem se trudil razmišljati pozitivno in upal, da se bo vse dobro končalo, obenem pa sem želel ostati na trdnih tleh in se skušal psihično pripraviti na rezultat, pa kakršenkoli že bo. Vera, ki jo še vedno čutim, mi je pomagala, da nisem padel v depresijo, ki bi uničila vse, kar sem dotlej zgradil.

Čeprav je dr. Gudelj svoje delo izvrstno opravil, so rezultati pokazali, da bo potrebno obsevanje. Odločil sem se, da tudi sam kaj storim, da izboljšam svoje življenje. Za začetek sem se posvetil prehrani. Vsak dan sem užival konopljevo olje in druge priporočene izdelke Be Healthy (vitamin C – natrijev askorbat in rdečo mako) ter iz prehrane izločil sladkor ter krušne in mlečne izdelke. Pripravljal sem si napitke z naravnimi beljakovinami na osnovi konoplje, konopljevih semen, zlatega lanu, jagod godži, aronije, sadja, zelenjave ter drugih zdravih sestavin. Z njimi sem si okrepil imunski sistem, zmanjšal izčrpanost ter pospešil okrevanje.

Terapijo obsevanja, ki je vključevala trideset odmerkov, sem začel v začetku marca na Kliniki za tumorje Kliničnega bolnišničnega centra Sester usmiljenk. To obdobje zdravljenja je bilo najtežje. Pripravil sem se na izgubo teže in las, kar se je tudi zgodilo, obsevanje pa je prineslo še druge posledice. Izgubil sem okus in se boril z vnetji ustne votline ter suhimi in oteklimi usti, zaradi česar sem moral uživati obilo tekočine. Po 21. odmerku je moje telo zahtevalo tedenski premor. Zavedal sem se svoje šibkosti, zato sem sklenil, da se še močneje borim. K sreči je obupno počutje, ki me je položilo v posteljo, trajalo le nekaj ur. Takrat sem spoznal, da moj način zdravljenja deluje in da mi izdelki Be Healthy resnično pomagajo. Tako izjemno slabo počutje je nastopilo le še enkrat, po zadnjem odmerku, a sreča ob zavesti, da je obsevanja konec, je bila močnejša in mi je pomagala k hitrejšemu okrevanju.

Danes, štiri mesece po obsevanju, spoznavam, da je bilo moje zdravljenje pravzaprav kratkotrajno. Ponosno lahko rečem, da so moji izvidi odlični, zdravnikovo zagotovilo, da znakov bolezni ni več, pa pomeni, da sem zdrav. Iskreno upam, da bo moja zgodba dosegla čim več ljudi in jim posredovala moje sporočilo: vsem, ki ste v podobni situaciji oz. se borite z maligno boleznijo, želim, da se opogumite in ne čakate v upanju, da bo bolezen izginila sama od sebe. Ne tratite dragocenega časa, temveč se pravočasno spopadite z njo. Prepričan sem, da bo tudi vam tak način zdravljenja pomagal in da boste premagali raka.

Znova bi se rad zahvalil celotni zdravniški ekipi in zdravstvenemu osebju Klinične bolnišnice Sveti duh ter Klinike za tumorje Kliničnega bolnišničnega centra Sester usmiljenk. Iz srca se zahvaljujem strokovnjaku in danes mojemu prijatelju za izdelke Be Healthy in številne prehranske nasvete. Hvaležen sem za poklonjeno moč in ozdravljenje. Hvala tudi vsem drugim, ki ste mi kakorkoli pomagali in omogočili, da svojo izkušnjo prelijem v zgodbo – zgodbo, ki bo morda komu rešila življenje.

 


Sledite nam