fbpx

Recept za lepo nedeljo 3.1.2016

Dom & prosti čas, Družina, Odnosi, Zanimivo, Življenjski slog

Nedelja je čas za vas, družino in prijatelje. Izkoristite proste trenutke za nekaj lepega. Igre, druženje in smeh…

Decembrska evforija in zabave so z nami, zato je čas, da življenje zopet postavimo na stare tirnice. Končno nas je razveselil tudi sneg, ki kar vabi, da uživamo v zimskih radostih. Nikar ne posedajte cel dan pred televizijskim zaslonom, izkoristite ta dan za nekaj lepega v dvoje, z družino ali pa sami.

Če ste sami … se razvajajte!

Nedelja je kot naročena za vse, česar si med tednom ne uspete privoščiti.

Pojdite v savno, če se želite sprostiti notranje napetosti in se osvoboditi stresa. Učinki uporabe savne so blagodejni za vaše zdravje, počutje ter lep videz. Infrardeča savna bo pomagala pri odstranjevanju strupov iz telesa, hkrati pa krepi vaše zdravje. Pomaga pri bolečinah v sklepih, mišičnih krčih, lajša težave z nespečnostjo, pospeši pa tudi celjenje brazgotin.

Vse vrste savn blagodejno vplivajo na prekrvavitev in krepijo imunski sistem.

bathh

Če niste ljubitelji savne ali pa vam zdravje savnanja ne dopušča, si lahko pripravite sproščujočo, dišečo kopel. Za boljši učinek lahko v kad vsujete tudi nekaj morske soli, ki vas bo še dodatno sprostila. Čarobnost pa si pričarajte s svečami in najljubšo glasbo.

Ideja za malce drugačno kopel za žametno kožo: segrejte 1 liter mleka, v njem raztopite 2 žlici medu ter 2 žlici tekočega gela za prhanje in mešanico vlivajte v 37 stopinj toplo tekočo vodo v kadi. Tekoči gel za prhanje bo poskrbel za mehurčke, med pa bo navlažil in zaščitil vašo kožo. Če je vaša koža res suha, dodajte še žličko olivnega olja.

V dvoje …

Kopel v dvoje je lahko nadvse romantična. S partnerjem se tako popolnoma posvetita drug drugemu. Nedeljsko popoldne je kot naročeno za družabne igre kot so karte, stari dobri “Človek ne jezi se”, karaoke in druge. Lahko pa samo uživate v družbi svoje najljubše osebe in načrtujete izlete, počitnice ali prenovo kopalnice.

Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, zato ne oklevajta in skupaj pripravita kosilo, razvajajta brbončice s kozarčkom dobrega vina in uživajta v trenutku.

couple

V družbi prijateljev ali družine …

Obudite staro navado… Včasih so bili nedeljski obiski prijateljev precej pogostejši. Povabite jih na popoldanski čaj ali kavo, smejte se, igrajte družabne igre ali pa odidite na sprehod v naravo in uživajte v  zimski idili.

snowman-640366_960_720

Čas hitro beži, zato izkoristite vsak prosti trenutek za tisto kar vas osrečuje. Uživajte v malenkostih, saj nas prav te izpopolnjujejo.

Po izboru uredništva


Sledite nam