fbpx

Recept: Velikonočna fit potica

Prehrana, Zanimivo, Življenjski slog

Velikonočne dobrote so lahko manj kalorične. Ta potica je idealna za vse, ki ste na dieti in pazite na vnos sladkorja.

Če pazite na vnos ogljikovih hidratov in vašo prehrano sestavljajo v večji meri beljakovine in maščobe, potem klasična potica ni najboljša izbira. Ker pa Velike noči, brez sladkih dobrot ni, si lahko brez slabe vesti privoščite fit potico.

Sestavine:

150 g masla

5 jajc

80 g naravnega sladila (priporočamo Sukrin)

300 g razmaščene mandljeve moke (lahko uporabite tudi običajno mandljevo moko)

200 g polnomastne skute

100 g mletih orehov

100 g mletega maka

2 dl sladke smetane

Stopite in vmešajte 150 g masla, dodajte 5 jajc in vse premešajte z ročnim mešalnikom. Dodajte 80g naravnega sladila (priporočamo Sukrin, ki ima glikemično in energijsko vrednost 0), ter dodatno mešajte. Masi dodajte 300g razmaščene mandljeve moke. Dobili boste testo, ki ga pustite stati približno 5 min.

Med tem pripravite nadev. V naši potici se je znašel nadev iz skute, orehov in maka. Seveda lahko mak izpustite, oz. katero koli drugo sestavino. Če boste izpustili mak, boste še dodatno in znatno znižali vsebnost ogljikovih hidratov. Nadev je sestavljen iz 200 g polnomastne skute, 100 g mletih orehov ter 100 g mletega maka, vse skupaj prelito premešano z 2 dl sladke smetane.

Ko bo nadev pripravljen, bo čas za vlečenje testa. Testo razvaljajte, na podlago pa še prej posipajte nekoliko razmaščene mandljeve moke, da se testo ne bo prijemalo. Ko boste dobili dovolj veliko zgornjo površino, enako posipajte tudi to, da se vam valjček ne bo sprijemal. Testo razvlecite na približno enako debelino, kot bo debelina nadeva.

Razmažite nadev, ter pazljivo zvijte testo, ter ga položite v pekač (šarkelj). Pecite na 180 ° C, približno 90 min.

Ko boste vzeli potico iz pečice, jo posipajte z zmletim naravnim sladilom ali uporabite že pripravljeno mleto sladilo Sukrin Melis.

Recept so nam prijazno posredovali v Trening centru.

Vabljeni tudi na forum Prehrana, rekreacija in oblikovanje telesa.


Sledite nam