fbpx

Rdeči noski navdušili varovance Varstveno delovnega centra Stara Gora

Zdravje in bolezni

Rdeči noski so tokrat še posebej razveselili varovance Varstveno delovnega centra Stara Gora.

C358A882-D0A0-11E1-AFC8-281566B94067Nova Gorica, 6. julija 2012. – RDEČI NOSKI so s svojim programom navdušili varovance Varstveno delovnega centra Stara Gora. Rdeči noski so klovni zdravniki, ki se letno ustavijo ob posteljah več kot 25000 pacientov. Med obhodom Varstvenega delovnega centra Stara Gora, ki nudi zdravstveno nego in rehabilitacijo osebam z intelektualnimi težavami, so Rdeči noski obiskali tudi oddelek, kjer se izvaja delovna terapija. Center je namreč znan po svojem umetniškem programu, saj proizvajajo različne izdelke – od voščilnic, svilenih šalov do drobnih dekorativnih izdelkov (škatlic, obeskov za ključe, slik, košaric, itd.). 
 
“Inštitucija, kot je naša, je lahko zaprtega tipa, vendar smo mi izbrali popolnoma drugačen pristop in se vključujemo ne le v športne, ampak tudi v kulturne in gospodarske dejavnosti. Svojim varovancem pogosto prirejamo razne aktivnosti, kot je obisk Rdečih noskov, ki ga je za to priložnost organiziral Paul Hartmann Adriatic ter razveselil 75 varovancev, za katere skrbimo štiriindvajset ur” – je izjavila direktorica Tea Leban.
 
  A87774C6-D0A0-11E1-AFC8-281566B94067
 
Center uspešno sodeluje v več domačih in mednarodnih projektih in programih, kot njihov nosilec ali aktivni partner, z namenom stalnega izboljšanja kakovosti vzgoje in izobraževanja, socialne skrbi ter kakovosti življenja oseb z intelektualnimi težavami.

Sledite nam