fbpx

Razlaga absorpcije zdravilnih snovi pod jezikom

Zanimivo, Zdravje in bolezni

Predel pod jezikom je tudi energijska točka, ki je povezana z nadledvično žlezo. Ker gre pri obeh tehnikah …

Snovi, ki jih uživamo, se absorbirajo na dva načina:

1. Kar pogoltnemo, se absorbira v črevesju in

2. Kar zadržimo v ustih, pa se absorbira v ustni sluznici.

Snovi, ki se absorbirajo v ustih, pridejo skozi ustno sluznico neposredno v krvni obtok. Najprej v desno srce,  nato v pljuča ter ponovno v srce in potem po celem telesu. Tako se te snovi izognejo  jetrom, ki snovi predelajo in spremenijo. Vse, kar pojemo, pride  preko t.i. portalne vene iz prebavil vedno najprej v jetra  in šele nato, spremenjeno, predelano in tudi razstrupljeno v krvni obtok  – najprej iz jeter v desno srce in v pljuča, potem nazaj v srce in naposled po celem telesu.

Tako je tudi prehod skozi ustno sluznico lahko alternativni način vstopa zdravil v telo. Ima svoje prednosti tako pred vnosom prek prebavil kot tudi pred injiciranjem. Zlasti pomembno je to pri zdravilih, ki morajo delovati takoj, ko je preživetje odvisno prav od hitrosti delovanja zdravila – na primer pri srčnih bolnikih in pri alergijah.

Naravne zdravilne snovi, ki jih nekaj časa zadržimo pod jezikom, se absorbirajo popolnoma nespremenjene in to v zelo kratkem času. Sluznica ust je namreč močno prekrvljena, ja pa pokrita z različno debelim in prepustnim površnim slojem sluznice in zato različno propustna. Najtanjši in najbolj prepusten je predel pod jezikom, potem bukalna sluznica (lična in dlesni) in najmanj, ker je tam najdebelejša, sluznica jezika. Absorpcija v ustih poteka  prek celic ali prek medceličnih prostorov. Prek celic gredo bolj v maščobah topne snovi, prek medceličnine pa v vodi topne snovi.

Predel pod jezikom je tudi energijska točka, ki je povezana z nadledvično žlezo. Ker gre pri obeh tehnikah tako za delovanje snovi kot za delovanje informacije, imata zato obe tehniki izjemen učinek na zdravje in počutje.


Sledite nam