fbpx

Raziskava: Vpliv nogavic na mikrocirkulacijo stopala

Dogodki

Vpliv nogavic z vgrajenimi keramičnimi mikrodelci na mikrocirkulacijo stopala je raziskovalna študija, ki jo izvajajo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Meritve bodo potekale …

Vpliv nogavic z vgrajenimi keramičnimi mikrodelci na mikrocirkulacijo stopala je raziskovalna študija, ki jo izvajajo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Meritve bodo potekale v sodelovanju z Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije v Ljubljani v prostorih tega društva.

Z raziskavo želijo ugotoviti, ali nogavice iz tkanine z vgrajenimi keramičnimi mikrodelci izboljšajo pretok krvi v koži stopala pri diabetikih v primerjavi z “navadnimi” nogavicami brez teh delcev.

za-srce-vsebina

K sodelovanju vabijo aktivne polnoletne osebe obeh spolov, ki imajo urejeno sladkorno bolezen tipa 2.

V študiji žal ne morete sodelovati, če imate katero od naštetih bolezni:

  • Alkoholizem;
  • Sladkorna bolezen tipa 1;
  • Akutna ali kronična kritična ishemija (izkazana kot bolečine v nogah že ob manjših naporih ali v mirovanju ali prisotnost kroničnih ran (preležanin) kjerkoli na telesu.
  • Razjede zaradi venske insuficience (ulcus cruris);
  • Nezaceljene poškodbe ali rane na stopalih ali goleni ali vnetje kože na stopalih.
  • Močno zatekanje nog (v primeru srčnega popuščanja);
  • Nevrološka ali druga obolenja, zaradi katerih med meritvijo ne bi mogli približno 90 minut mirovati v ležečem položaju na hrbtu.

Prosijo vas za 2 uri vašega časa, od tega pol ure za pogovor in umirjanje ob prihodu in uro in pol za meritev. Med meritvijo boste mirovali udobno zleknjeni na hrbtu, z nameščenimi merilnimi sondami in nogavicami. Merjenje je neinvazivno in brez stranskih učinkov. Med drugim vam bodo izmerili tudi krvni tlak in gleženjski indeks ABI – rezultate boste seveda dobili.

Če se odločite za sodelovanje, vam bodo bolj podroben opis z navodili poslali naknadno.

V zahvalo prejmete 2 para kakovostnih nogavic.

Vir: http://zasrce.si/clanek/ponovno-vabilo-k-sodelovanju-pri-raziskavi/


Sledite nam