fbpx

Prvič na morju

Novice

Žal je med nami vedno več družin, ki si ne morejo privoščiti niti najosnovnejših stvari, kaj šele, da bi šli na morje.

Vsi, ki smo starši, si gotovo želimo za svojega otroka najboljše in dali bi mu vse na svetu. Žal pa je med nami vedno več družin, ki si ne morejo privoščiti niti najosnovnejših stvari, kaj šele, da bi šli na morje. Socialna stiska se je že tako razširila, da smo sami del nje ali pa jo opazimo pri sosedovih. Vseeno pa je kotiček na Debelem rtiču in na Punatu, kamor prihajajo otroci iz družin v stiski na tedensko letovanje. To so preprosti otroci, ki s seboj prinesejo osebne stvari kar v vrečki in veliko je takih, ki nimajo niti kopalk. Med njimi se v tednu dni razvijejo čudovita prijateljstva in tako lepo jih je gledati, ko jim iz oči svetijo iskrice veselja in upanja. Takrat se zaveš, da so za nekaj dni ušli realnosti domačih razmer. Ni lepšega kot biti njihov animator, ker jim lahko ponudiš nekaj novega, še ne doživetega in nikjer ne boš našel otrok, ki bi ti bili bolj hvaležni kot ti.

Ko se teden bliža koncu, vse preplavijo mešani občutki. Med zaposlenimi je čutiti nekaj žalosti, ker smo se nanje navadili, obenem pa novo pričakovanje, ker pridejo drugi otroci. Tudi otrokom je težko. Veseli so, ker bodo letos v šoli tudi oni lahko sodelovali v pogovoru s sovrstniki, kako super je bilo na morju. A mnogi so žalostni, ker odhajajo domov in se sprašujejo, če bodo še kdaj videli morje. Vsi, ki v MZL RKS Debeli rtič in MDP Frankopan v Punatu delamo zanje, pa vemo, da odhajajo z novimi znanji in izkušnjami, ter nekaj več opreme, kot so jo imeli v tisti vrečki, s katero so prišli.

V lanskem letu je Med.over.net posnel intervju z generalnim sekretarjem Rdečega križa g. Danijelom Starmanom, ki si ga lahko ogledate.

Za akcijo Peljimo jih na morje! lahko donirate prispevke s klicem na tel. številiko: 090 933 088 (prispevate 1,25 EUR), ali s poslanim SMS-om s ključno besedo MORJE5 na 1919 (prispevate 5 EUR). Za podrobnejše informacije vabljeni na spletno stran Rdečega križa Slovenije.

rks-morje

 


Sledite nam