fbpx

Prvi Bike (kolesarski) festival v Portorožu

Dogodki

V soboto, 29. in v nedeljo 30. marca 2014, se je v Portorožu v organizaciji Športnega društva Slovenc odvijal prvi Bike festival.

V soboto, 29. in v nedeljo 30. marca 2014, se je v Portorožu v organizaciji Športnega društva Slovenc odvijal prvi Bike festival.  Športno društvo Slovenc je organizator tudi znanega tradicionalnega dogodka v Portorožu – novoletnega skoka v morje, ki 1. januarja privabi  množice obiskovalcev in organizira tudi druge zanimive športne  dogodke  v  Sloveniji. To je bil le začetek kolesarske sezone. Društvo skrbno pripravlja še serijo nočnih tekov, kolesarskih maratonov in triatlonov. Prvega kolesarskega festivala v Portorožu se je v dveh dneh udeležilo 222 kolesarjev. Množična rekreativna kolesarska prireditev je bila namenjena vsem generacijam – mladim, starejšim, družinam. Udeleženci so lahko izbirali med malim družinskim kolesarskim maraton – primeren za tiste najmlajše in manj pripravljene (23 km), srednjim rekreativnim kolesarskim maratonom – za rekreativce in tiste bolj pripravljene (61 km), omenjena dva sta se odvijala v soboto, s pričetkom ob 11. uri – ali velikim kolesarskim maraton za resne rekreativce in vrhunske kolesarje (94 km), ki je bil v nedeljo, s pričetkom ob 10. uri. Med udeleženci smo izžrebali bogate nagrade pokroviteljev. Na cilju so udeleženci maratonov prejeli tudi spominsko medaljo, diplomo in bon za prehrano.

Kolesarski-festival-portorož

Kolesarski dogodek ni imel zgolj športnih razsežnosti, temveč tudi humanitarni pridih. En evro od vsake zbrane startnine so namenili za dobrodelne namene. Zbrali so 222 evrov. Podarili pa so jih Lions klubu Portorož Zarja. Zakaj so se odločili za ta klub? Lions klub Portorož Zarja združuje deset žensk z obale, katerih cilj je delovanje na področju humanitarnosti in pomoč socialno šibkim ter slepim in slabovidnim. Ob temeljnem programu lionizma, skrbi za slepe in slabovidne, se članice Lions kluba Portorož Zarja odzivajo tudi na prošnje ostalih, če je to v njihovi moči. Delujejo lokalno, povezovalno, miroljubno in humanitarno. Predsednica Lions kluba Portorož Zarja Meira Hot je prevzela simbolični ček in se zahvalila organizatorjem “da so se že v premierni izvedbi Bike festivala, kateremu želi, da postane tradicionalen, usmerili v dobrodelnost. “Čestitke organizatorju za dobro organiziran dogodek,” je zaključila predsednica kluba ob prevzemu čeka. Pri prevzemu čeka je bila prisotna tudi članica Lions kluba Irena Dolinšek, ki v tem klubu zavzeto sodeluje.

Nino Cokan, organizator dogodka se je ob koncu festivala zahvalil vsem udeležencem, ki so prišli v Portorož. “Cilj festivala, ki je prvič potekal v Portorožu je, da dogodek postane tradicionalen ter da privabi vse tiste, ki v tem športu uživajo in  ljudi vseh generacij in interesov, da postane kolesarjenje njihov način zdravega življenja. Hvala vsem pokroviteljem dogodka, ekipi, ki mi je pomagala, da je dogodek uspešno potekal in seveda vsem udeležencem, ki so se  premiernega kolesarskega dogodek v Portorožu udeležili. Trudili se bomo in dali vse od sebe tudi v prihodnje, da se bodo dogodki, ki jih organizira Športno društvo Slovenc, nadaljevali,” je ob koncu Bike festivala dejal Nino Cokan.

Vir: Športno društvo Slovenc


Sledite nam