fbpx

Prva ženska, dobitnica mednarodnega priznanja ESOPRS

Obvestila, Zanimivo

Na letnem kongresu Evropskega združenja za področje očesne plastične in rekonstruktivne kirurgije (ESOPRS), ki je …

Oftalmologinja Brigita Drnovšek Olup, prva ženska, dobitnica mednarodnega priznanja ESOPRS za delo na področju očesne plastične in rekonstruktivne kirurgije

Na letnem kongresu Evropskega združenja za področje očesne plastične in rekonstruktivne kirurgije (ESOPRS), ki je potekal v Stockholmu, 15. septembra letos, je oftalmologinja, izr. prof. dr. Brigita Drnovšek Olup, dr. med., višja svetnica, z Očesne klinike UKC Ljubljana, prejela visoko priznanje za delo na področju očesne plastične kirurgije (operacije vek, orbite in solznega aparata). Je prva ženska v 38. letih, odkar obstaja združenje, ki je prejela to prestižno priznanje. Izr. prof. dr. Brigita Drnovšek Olup, dr. med., je dobitnica priznanja za svoj velik doprinos k razvoju stroke na področju uvajanja izboljšav obstoječih metod zdravljenja in lastnih inovativnih metod, predvsem na področju laserskega zdravljenja, ki so postale uveljavljene v Evropi in svetu.

Priznanje in srebrni kirurški instrument, »Desmaresovo kljuko«, ji je podelil prof. dr. Goffrey Rose, predsednik združenja (ESOPRS – European Society of Ophthalmic Plastic and Reconstructive Surgeons).

Izr. prof. dr. Brigita Drnovšek Olup, dr. med., višja svetnica, je imela na kongresu tudi 40-minutno prestižno predavanje »Mustardejevo lekcijo«, z naslovom »Trenutni izzivi in razvoj okuloplastične kirurgije v prihodnosti« in zanj prejela številne čestitke.

Kongresa se je udeležilo 750 udeležencev iz vseh kontinentov.

 


Sledite nam