fbpx

Propolis – naravni zaščitnik

Novice

Narava se zna odlično prilagoditi vremenskim razmeram. Pozimi, ko je deležna manj sončne energije, počiva. Pred tem se zaščiti, saj mora pomlad pričakati zdrava.

Narava se zna odlično prilagoditi vremenskim razmeram. Pozimi, ko je deležna manj sončne energije, počiva. Pred tem se zaščiti, saj mora pomlad pričakati zdrava. Nekatera drevesa se proti mikrobom, ki bi jim lahko povzročili bolezen, zavarujejo z izločanjem smol. Njihovo korist so prepoznale tudi čebele, ki so varovalni učinek smol uspele še nadgraditi. Čebele nabrano smolo prežvečijo, zmešajo s slino in drugimi lastnimi sokovi  ter iz mešanice z dodanim voskom tvorijo propolis. Z njim prevlečejo notranjost panja in si tako zagotovijo zaščito pred mrazom, vetrom ter virusi, bakterijami in glivicami, ki bi lahko ogrozili obstoj čebelje družine.

Koristi propolisa so prepoznale že naše babice, v Medexu pa smo na njegovi osnovi izdelali linijo prehranskih dopolnil.

Glavne učinkovine propolisa so bioflavonoidi, ki rastline ščitijo pred mikroorganizmi. V Medexu smo njihovo vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili stalno in preverjeno kakovost.

PROPOLISI-komplet

Propolis pomaga čebelam ohranjati njihovo vrsto že 45 milijonov let – naj postane tudi vaš zaveznik! Propolise iz Medexa poiščite v bolje založenih prodajalnah, drogerijah, v prodajalni Medex v Ljubljani in Medexovi spletni trgovini.

Oglasno sporočilo


Sledite nam