fbpx

Projekt: Zbiranje zdrave hrane in brezglutenskih živil

Dogodki, Novice

Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije v okviru svojih društev in zvez socialno ogroženim družinam pomagajo tudi s paketi hrane. Ti najpogosteje vsebujejo le osnovna živila.

Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije v okviru svojih društev in zvez socialno ogroženim družinam pomagajo tudi s paketi hrane. Ti najpogosteje vsebujejo le osnovna živila. Zavedajo pa se, da to ni dovolj. Otroci za razvoj potrebujejo raznovrstno in zdravo prehrano. Veliko pa je tudi takšnih, ki zaradi zdravstvenih težav potrebuje posebno prehrano, kar pa družinam predstavlja velik strošek. Zato so se odločili, da v času sejma Narava-zdravje, ki bo od 13. do 16. novembra 2014 potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, zbiramo zdravo hrano in brezglutenska živila, ki bodo še posebej dobrodošla družinam z otroki s celiakijo. S tem želijo opozoriti na pomen zdrave prehrane pri razvoju otrok.

zveza-prijateljev-mladine

Skupaj s strokovnjakinjo so izbrali živila, ki sodijo med zdravo otroško hrano:

–           sadni in zeliščni čaji,

–           testenine iz polnovredne moke, riž, polenta,

–           kosmiči brez dodanega sladkorja,

–           suho sadje,

–           oreški, stročnice, začimbe,

–           rastlinska olja,

–           piškoti brez dodanih sladkorjev,

–           brezglutenska živila.

Donacije za nakup zdrave hrane in brezglutenskih živil bomo v novembru zbirali v tudi prek SMS sporočil. Za sodelovanje v akciji lahko pošljite SMS s ključno besedo SMEH na 1919 in prispevali boste 1 EUR ali SMEH5 in prispevali boste 5 EUR. Več o akciji si poglejte na www.zpms.si.

Vse, ki želite darovati hrano naprošajo, da je hrana, ki jo prinesejo, v originalni embalaži, in če je možno, s čim daljšim rokom trajanja. Zbrano hrano bodo po akciji s pomočjo naših društev in zvez razdelili otrokom iz socialno ogroženih družin po vsej Sloveniji.

Sejma Narava-zdravje se bodo letos udeležili prvič, na njem pa bomo predstavili svoje programe in aktivnosti, poleg tega pa bodo za šole omogočili še predstavitev nekaterih poklicev. To sovpada z letošnjo temo Otroškega parlamenta – Izobraževanje in poklicna orientacija. Sejem je namreč priložnost, da mladim približamo nekatere poklice, ki kreirajo in vplivajo na naš vsakdanjik in so tesno povezani z naravo in našim zdravjem.

Oglasno sporočilo


Sledite nam