fbpx

Projekt: Ustvarimo sončne misli za svetlo prihodnost

Prehrana, Zanimivo, Življenjski slog

Zbiranje sončnih misli je projekt namenjen mladimi po celotni regiji. Potekal bo v Sloveniji, Črni gori …

Zbiranje sončnih misli je projekt namenjen mladimi po celotni regiji. Potekal bo v Sloveniji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in na Hrvaškem.

Cilj, ki so si ga v Fructalu (organizator) zadali v Sloveniji, je zbrati 10.000 sončnih misli in s tem 10.000 evrov, ki jih bodo podarili študentom živilstva z oddelka Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani za raziskovalni projekt Inovativne tehnologije ohranjanja prehranske vrednosti sadja in izdelkov iz sadja.

Fructal bo za vsako sončno misel, ki jo lahko prispeva vsak, v sončni sklad daroval 1 evro. Oddaja sončnih misli je preprosta in bo potekala do 31. oktobra na spletni strani www.fructal-sonce.si.

V Fructalu bodo najizvirnejše misli nagradili in jih natisnili na sončne obešanke. Tako bodo oktobra v izbranih trgovinah na Fructalovih izdelkih zasijala sonca z najlepšimi sončnimi mislimi.

V sodelovanju s čim več ljudmi želijo mladim pomagati uresničiti ideje, ki prispevajo k ustvarjanju svetle prihodnosti za vse nas.

Raziskava, ki jo bodo podprli, bo namreč predstavila tehnološke postopke, ki omogočajo ohranjanje višje kakovosti sadja in sadnih izdelkov v slovenski živilski industriji.


Sledite nam