fbpx

Projekt: Ujemi nasmeh z gugalnice

Dogodki, Novice

NASMEH Z GUGALNICE je projekt Zavoda za razvoj vrednot Murska Sobota z namenom obogatiti javne površine v Sloveniji z gugalnicami za gibalno ovirane otroke.

NASMEH Z GUGALNICE je projekt Viste, zavoda za razvoj vrednot Murska Sobota z namenom obogatiti javne površine (otroška igrišča) v Sloveniji z gugalnicami za gibalno ovirane otroke. Prav je, da se tudi tem otrokom omogoči igra v otroških igriščih, vključevanje v družbo, aktivno preživljanje prostega časa in možnost do spoznavanja novih prijateljev. S častnim pokroviteljstvom je projekt podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer kot prva ambasadorka projekta.

gugalnice

V času od 24. 5. do 10.6. postavljajo prve gugalnice v različnih krajih po Sloveniji in sicer v: Kopru , Piranu 14.6., Postojni 4.6., Šmarjeških Toplicah 10.6., Velenju, Novem mestu 28.5,, Kranju med 25.6.-3.7. in še kje.

Skupaj s podjetjem so certificirali prvo gugalnico kot slovenski proizvod pri Biotehnični fakulteti. Gre za gugalnico, ki nosi invalidski znak.

Fotografski natečaj

UJEMI NASMEH Z GUGALNICE je foto natečaj, ki ga Zavod VISTA M. Sobota v sklopu projekta z namenom osveščanja širše javnosti o skupni igri, smehu in druženju otrok na igriščih. Z zbranimi 1.000 nasmehi bomo ob podpori sponzorjev izvedli postavitev gugalnice v eni izmed ustanov za pomoč gibalno oviranim otrokom.

foto-natecaj


Sledite nam