fbpx

Projekt Kako si? V objemu čustev

Dogodki, Zdravje in bolezni

Kako si? je 1-tedenski projekt, ki ga v okviru Dneva duševnega zdravja, 10.10. že 5. leto zapored organizirajo študenti psihologije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

kako si

Kako si? je 1-tedenski projekt, ki ga v okviru Dneva duševnega zdravja, 10.10. že 5. leto zapored organiziramo študenti psihologije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Gre za projekt, katerega namen je predvsem ozaveščanje javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje.

kako siNaslov letošnjega projekta je »Kako si? V objemu čustev«, z njim pa želimo širšo javnost informirati predvsem o povezanosti med čustvi in duševnim zdravjem. Povezanosti se pogosto ne zavedamo, njeno prepoznavanje in razumevanje pa lahko pripomore k bolj konstruktivnemu delovanju v vsakdanjih situacijah. Čustva so pri nas, v različni intenziteti, prisotna večino časa, zato je pomembno, da se jih zavedamo, jih prepoznamo ter sprejmemo.

Tematsko se bo projekt posvečal štirim večjim sklopom – čustveni inteligentnosti; čustvom, razpoloženju ter občutkom nasploh; čustvom v medosebnih odnosih ter motnjam čustvovanja in s čustvi povezanimi motnjami.

Tudi letos načrtujemo pestro paleto aktivnosti, ki se bodo odvijale skozi cel teden; okrogle mize, predavanja, delavnice, filmski večeri s strokovnim komentarjem, prisotni bomo tudi v mestu na stojnici, kjer bomo promovirali projekt in hkrati mimoidoče z raznimi aktivnostmi (kvizom, vprašanji, brošurami) informirali o pomenu duševnega zdravja itd.

Projekt vsako leto pridobiva tudi na medijski prepoznavnosti, seveda pa si želimo, da bi bila ta letos še večja. Lani so o projektu poročali mnogi mediji (bili smo v oddaji Dobro jutro, o nas so poročali spletni portali RTVSlo, Siol, Žurnal ter drugi). Udeležba na naših dogodkih je v večji meri vsekakor povezana tudi z medijsko odmevnostjo, lani je tako naš projekt obiskalo približno 700 obiskovalcev, v preteklih letih pa so bile številke vsaj primerljive s to. Projekt se že drugo leto širi tudi v druga mesta, letos bodo aktivnosti tako potekale še v Novem mestu, Mariboru ter na Obali.

Projekt je za obiskovalce v celoti brezplačen, kot vsako leto do sedaj pa bo imel tudi dobrodelno noto in sicer bomo letos zbirali zamaške za otroke v stiski.

Kaja Hacin
Vodja projekta Kako si?
Kontakt: [email protected]

Tina Rus
Vodja skupine za stike z mediji
Kontakt: [email protected]


Sledite nam