fbpx

Projekt 5 – Zipline & Bike Adventure

Dogodki

Bovec z okoliškimi gorami je bila druga destinacija Projekta 5 – tokrat je ekipo naokoli popeljal Marko Mac Šimenc, za začetek kar na vrh Kobariškega stola.

Bovec z okoliškimi gorami je bila druga destinacija Projekta 5 – tokrat je ekipo naokoli popeljal Marko Mac Šimenc, za začetek kar na vrh Kobariškega stola. Vzpon s kolesom po makadamski gozdni cesti traja dobro uro in pol, nagrada na vrhu pa je prečudovit razgled vse do morja in nazaj na Julijske Alpe. V dolino je vodila kolesarska pot, ki je speljana po stari vojaški poti iz prve svetovne vojne, na kar spomnijo nekateri spomeniki ob poti. Po travnikih in v gozdu se izmenjujeta zemlja ter skalnata podlaga, ki predstavlja dodaten izziv za zahtevnejše kolesarje, predvsem v mokrem vremenu. Nato pa je sledilo tisto, zaradi česar so pravzaprav izbrali to destinacijo – zipline s kolesom, ki je letošnja novost v Sloveniji!

Jeklena vrv, ki je napeta z ene strani doline na drugo stran in po kateri se skupaj s kolesom preko soteske spustimo na nadaljevanje kolesarske poti na sosednjem hribu. Spust po jeklenici skupaj s kolesom je bil vsekakor vrhunec poti in pravo adrenalinsko doživetje, vsi so bili navdušeni! Nadaljevanje poti, po kateri so se z vrha Kobariškega stola spustili za 1.200 metrov nadmorske višine, so zaključili ob reki Soči, ki je pravi simbol celotne bovške kotline.

zipline-bovec

Zipline s kolesom je bila odlična izkušnja, saj ponuja veliko zabave in novih užitkov, katerih do sedaj še nisem imel možnosti izkusiti. Zahvalil bi se Macu za odlično vodenje in organizacijo, hvala pa tudi apartmajem Supermjau za prijetno bivanje v osrčju Bovca.” je bil ob zaključku drugega dela Projekta 5 navdušen Jan.

Vir: http://projekt5.janporic.si/


Sledite nam