fbpx

Projekt 5 – Vogel Mountain Bike Park

Dom & prosti čas

Pogled na Triglav in vožnjo s kolesom v Triglavskem narodnem parku so izbrali za zadnjo lokacijo Projekta 5. Bivali so v apartmajski koči Ruša, ki stoji v neposredni bližini zgornje postaje …

Pogled na Triglav in vožnjo s kolesom v Triglavskem narodnem parku so izbrali za zadnjo lokacijo Projekta 5. Bivali so v apartmajski koči Ruša, ki stoji v neposredni bližini zgornje postaje nihalke na Voglu. Kolesarska proga dolžine malce več 1.200 metrov ponuja veliko zabave in kolesarskih užitkov, progo pa so še dodatno utrdili s posebnim peskom, ki nudi odličen oprijem pri vožnji tako v suhih kot tudi v mokrih vremenskih razmerah. Družbo jim je tokrat delal Gašper Kos, ki pomaga pri sami gradnji kolesarskega parka na Voglu, katerega imajo v prihodnosti namen še razširiti in nadgrajevati!

projekt-5-zadnji

Super lokacija za zaključek, spektakularni razgledi po okoliških gorah in zabavne proge Mountain Bike Parku na Voglu. Marko Kolman je s svojo ekipo opravil odlično delo – komaj čakam, da vidim kaj bodo v parku še naredili v prihodnjih letih. Čeprav je proga krajša, je zelo zabavna in primerna za treniranje kolesarskih veščin. Sploh pa sem bil navdušen nad super utrjeno podlago, kakšen oprijem!” je po koncu zadnjega dela Projekta 5 Jan zaključil dan.

O Projektu 5

Ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obisk petih različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezane s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji »Bike magazine«.

Foto: Uroš Modlic
Video: Mateja Starman

Uradna stran projekta: http://projekt5.janporic.si/


Sledite nam