fbpx

Projekt 5 – MountainBikePark Javornik

Gibanje

Kot četrto lokacijo Projekta 5 so obiskali enega najbolj priljubljenih parkov med spustaši – MountainBikePark Javornik blizu Črnega Vrha nad Idrijo.

Kot četrto lokacijo Projekta 5 so obiskali enega najbolj priljubljenih parkov med spustaši – MountainBikePark Javornik blizu Črnega Vrha nad Idrijo.

Prva violina parka, Sebastjan Stres, ki trenutno tekmuje na enduro tekmovanjih, je bil odličen vodič po parku. Ko so se z dvosedežnico povzpeli na vrh, jih je pred štartom spusta pričakal čudovit razgled na okoliške hribe, nato pa so jih različne poti odpeljale po različnih podlagah – zemlja, skale in korenine se prepletajo skozi atraktivne skoke ter divje zavoje. V parku Javornik ne boste opazili veliko lesenih objektov, saj jih je večina narejena iz zemlje in skal, s tem pa dobite še boljši občutek povezanosti z naravo. Tisti, ki imate radi zavoje boste zagotovo prišli na svoj račun, saj jih je vsekakor veliko!

Zabavno je bilo voziti s Sebastjanom, saj pozna vsak centimeter parka. Po dolgem času sva ga spet skupaj ‘žgala’, da je kar letelo po parku! Dobesedno!” je četrti del projekta dobre volje zaključil Jan.

O Projektu 5: ideja za projekt je nastala v glavi Jana Poriča, nekdanjega uspešnega tekmovalca v spustu s kolesom. Obisk petih različnih lokacij v Sloveniji, ki so tako ali drugače povezene s kolesarjenjem, vse to pa ujeti v fotografski objektiv in v atraktivne video vsebine. Na koncu projekta bo 5 najboljših fotografij premierno objavljenih v reviji »Bike magazine«.

Foto: Uroš Modlic
Vir: http://projekt5.janporic.si


Sledite nam