fbpx

Programi – jogica, predavanja

Dogodki

Brezplačna jogica za dojenčke in otroke, brezplačni pogovori s strokovnjaki avgust, september 2013 in še več.

CITYPARK – otroški park pri slaščičarni Pod vodo

Brezplačna jogica za dojenčke in otroke ob četrtkih

Jogica za dojenčke – baby yoga (četrtki od 9.00 do 9.45)

baby yoga_11_04Jogica – baby joga je namenjena najmlajšim – dojenčki se ob pomirjujoči glasbi najprej povežejo s svojimi mamicami, sledi masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če bo masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se bodo najmlajši lahko tudi sredi vadbe pogostili pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo.

Jogico vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga

Trajanje: 45 minut

Starost: do 12. meseca

Oprema: brisačka v velikosti otroka, odejica

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 9.00 do 9.45

Jogica – pravljična joga za otroke (četrtki od 17.30 do 18.15)

Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo in svoja telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju, umirjanju, pa vseeno je jogica ena velika zabava. Jogico vo130318_Citypark-pravljicna-joga-1di certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga.

Trajanje: 45 minut

Starost: 3 do 8 let

Oprema: copatki ali debelejše nedrseče nogavičke, udobna oblačila

Izvajamo brezplačno v Cityparkovem otroškem parku vsak četrtek od 17.30 do 18.15

Brezplačni pogovori s strokovnjaki avgust, september 2013                                                                         

Strokovnjaki za nosečke srečke in zvedave očke

Četrtki od 18.30 do 19.30

29. 8. Kako vem, da je z mojo nosečnostjo vse v redu?

– Gabriela Simetinger, dr. med., spec. porodničarstva in ginekologije

Vam je še vedno slabo, čeprav so prvi trije meseci že davno minili? Vas vsake toliko stisne v trebuhu in potem popusti, ali pa trebuh otrdeva, in ste na spletu prebrali zgodbe, ki vas strašijo? Bi jedli samo tako hrano, ki ni najbolj zdrava? Z ginekologinjo in porodničarko bomo odstrli vse tančice nosečnosti, podrli tabuje in odkrili, kaj je na nosečniških forumih resničnega in kaj napihnjenega (veliko bolj kot vaš trebušček).

5. 9. Spremljevalka pri porodu

– Mojca Kurent, spremljevalka pri porodu

Kaj je spremljevalka pri porodu (doula) in kako mi lahko pomaga že v nosečnosti, najbolj pri porodu, pa tudi potem, ko na svet pride moj dojenček? Zakaj s pomočjo doule lahko rodim lažje in prijetneje? Prijemi in znanja, ki jih ima doula in so lahko mladi mamici in njenemu dojenčku v prid pri porodu, pa tudi pozneje.

12. 9. Homeopatija za nosečnice in dojenčke

jogica-otroci– Ines Logar, mag. farmacije in homeopatinja

Kako si lahko pomaga nosečnica, če zboli, se slabo počuti, se poškoduje? Homeopatska zdravila so naravna in lahko lajšajo nosečniške tegobe, pozdravijo sezonske (in druge) bolezni, olajšajo okrevanje po porodu, z njimi pa lahko zdravimo tudi dojenčke, lajšamo krčke, bolečine ob rasti prvih zobkov, zamašene noske …

19. 9. Nosečnice in šport

– dr. Anja Podlesnik Fetih, prof. športne vzgoje

Gibanje med nosečnostjo je zaželeno, ker je zdravo. A kako in koliko telovaditi? Kateri športi so najprimernejši za nosečnice? Kako se prilagajati spremembam telesa med športom? Kako prilagajati svoje treninge nosečnosti? Je pametno začeti vaditi, če se z vadbo pred nosečnostjo niste ukvarjali? Odgovori na vsa vprašanja za športne in nešportne nosečnice.

26. 9. Rokovanje z dojenčkom (Baby handling)
Špela Gorenc Jazbec, nevrofizioterapevtka in avtorica knjige in zgoščenke Pravilno ravnanje z dojenčkom

Kako pravilno rokovati z dojenčkom, da mu s svojim ravnanjem ne škodujemo? Kakšno dudico, voziček, lupinico in druge pripomočke kupiti? Kateri pripomočki in igrače za dojenčke niso priporočljivi in zakaj? Kaj je najpomembneje, da ve mlada mamica glede rokovanja z dojenčkom? Kako je najprimerneje dojenčka držati med dojenjem, kako ga obračati pri previjanju in oblačenju, kako ga kopati, polagati v posteljico.

Mamice sprašujejo, strokovnjaki odgovarjajo

Torki od 9.00 do 10.00

27. 8. Uvajanje otrok v vrtec

– Mojca Bajc, strokovna vodja vrtca Modri škratek

Bo moral vaš otrok v vrtec in se vam poraja 1001 vprašanje, kako ga uvesti, da bo obema najlažje? Na vsa vprašanja o uvajanju otroka v vrtec; kako prepoznati, kdaj je pravi čas, da ga v vrtcu pustite samega, in kako ga pripraviti na vse skupaj, vam bo odgovorila vzgojiteljica, strokovna vodja vrtca in mamica dveh deklic, Mojca Bajc.

3. 9. Uvajanje goste hrane

– Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela, svetovalka za nego dojenčkov in prehrano

baby yoga11_04Kako začeti uvajati gosto hrano, kako jo pripraviti, nam bo povedala Mojca Kurent, višja medicinska sestra, dipl. org. dela,  svetovalka za nego dojenčkov in prehrano.

Ker sta razvoj živčevja in telesna rast v otroštvu izjemno visoki, v tem času pa se oblikujejo tudi otrokove prehrambene navade za vse življenje, se bomo poglobili tudi v to, kako otroke usmerjati v zdravo prehrano in kaj to sploh je.

10. 9. Nosilke za dojenčke

– Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok Trageschule Dresden

Nošenje otrok v raznih nosilkah ni le prijetno in praktično, temveč ima tudi mnoge koristi tako za otročka kot za starše. Dojenčki so radi v naročju staršev in ne bojte se, s tem jih ne boste razvadili. Pridite in se prepričajte, kako lahko varno in udobno nosite svojega škratka. Delavnico vodi Urška Podvršič, diplomirana psihologinja, svetovalka za nošenje otrok (Trageschule Dresden), mamica dveh deklic, z večletnimi izkušnjami dela z novopečenimi starši ter z nošenjem otrok v nosilkah.

17. 9. Pomen zgodnjega razvoja otroka

– Andreja Semolič, prof. športne vzgoje, učiteljica metode Feldenkrais, ustanoviteljica in idejni vodja Pedokinetike

Zakaj je zgodnji otrokov razvoj tako zelo pomemben in kako mu ponuditi optimalen nevrološki razvoj, nam bo razložila ustanoviteljica in idejna vodja pedokinetike, Andreja Semolič, ki bo na praktičnih primerih pokazala in razložila, kako vzpostaviti kakovosten odnos z dojenčkom. Strokovnjakinja pravi: »Dobro je, karkoli naredite, ko veste, kaj delate in kako to delate.«

24. 9. Mami s stilom (majhni triki, ki skrijejo poporodni trebušček in poudarijo vaš slog)

– Maja Možic, stilistka in lepotna urednica

Ste presrečni, da ste mamica, a je z novo postavo, ki se še ni ‘poravnala’ na prava mesta, težko izbrati prava oblačila? Si želite biti urejene, pa vseeno morajo biti oblačila udobna, primerna za dojenje in – seveda – nočete zamenjati omare – za novi slog Mama želite zapraviti čim manj? Maja Možic je mamica. Stilistka. Modna urednica. In zelo praktična ženska, ki zna iz skorajda nič narediti veliko. Skupaj z njo odkrijte svoj slog Mama.

  1. 10. Znakovni jezik dojenčkov

– Karolina Pretnar, inštruktorica baby signs

Vas dojenčkov jok spravlja v obup ali pa si želite le, da bi se z dojenčkom (še) bolje sporazumevala? Poskusite znakovni jezik za dojenčke, ki je preprost in naraven način komunikacije z otrokom, še preden spregovori. To so znaki, ki predstavljajo besede in enostavne pojme, kot so jesti, mleko ali še. Strokovnjakinja nam bo predstavila nekaj znakov, da vama bo z dojenčkom še lepše.

8. 10. Rokovanje z dojenčkom (Baby handling)
Špela Gorenc Jazbec, nevrofizioterapevtka in avtorica knjige in zgoščenke Pravilno ravnanje z dojenčkom

Zakaj je tako zelo pomembno, kako rokujemo z dojenčkom od samega začetka? Kako mu lahko pomagamo pri njegovem razvoju in predvsem – kako naj ga nosimo, previjamo, dvigujemo, dojimo … da mu zaradi nepravilnega rokovanja ne bomo škodovali? Skupaj z dojenčki se naučimo pravilnih tehnik, ki nam bodo lahko že v eni uri postale rutina.

baby-yoga


Sledite nam