fbpx

Pripravljeni na hladnejše dni

Zanimivo, Zdravje in bolezni

Jesen je pisana in veličastna v vseh svojih barvah, sploh če vdihnemo njeno sveže jutro in užijemo darove…

Jesen je pisana in veličastna v vseh svojih barvah, sploh če vdihnemo njeno sveže jutro in užijemo darove, ki nam jih prinaša. Z Medexovimi izdelki za dobro počutje se boste zlahka prilagodili vremenskim spremembam ter kljubovali prihajajočim virusnim okužbam. S pomočjo prenovljene Medexove zobne paste Apident boste z zdravim in bleščečim nasmehom uživali v naravi ali družbi prijateljev.

Naravna zobna pasta Apident vsebuje aktivni sestavini propolis in olje čajevca, ki ohranjata zdrave zobe in dlesni ter skrbita za popolno ustno higieno. Fluor v obliki natrijevega monofluoro fosfata naredi zobe odpornejše in varuje pred nastankom kariesa in zobnih oblog. Izdelana je na osnovi večletnih izkušenj in tradicionalnega znanja o čebeljih pridelkih in zeliščih.

Prehransko dopolnilo Imuno resist je številka 1 v boju z okužbami in je hitra naravna pomoč ob znakih viroze. Odlikuje ga trojna moč delovanja vitamina C in dveh patentiranih učinkovin: izvlečka iz macesna ResistAid™ in beta-glukana Wellmune WGP®. Imuno resist in Imuno resist junior sta se med testiranjem izkazala kot najučinkovitejša v boju s povzročitelji okužb (to je pokazala študija v sodelovanju z neodvisnimi znanstveniki Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete v Ljubljani), zato ne smeta manjkati v domači lekarni. Pomembno je namreč, da ju zaužijemo že ob prvih znakih viroze. Ker delujeta hitro in učinkovito, zadostuje že 7-dnevno uživanje. Imuno resist in Imuno resist junior sta brez konzervansov, barvil in umetnih arom, ne vsebujeta laktoze ali glutena. Prepričani smo, da bosta Apident, naravna zobna pasta, in Imuno resist, hitra naravna pomoč ob boju z okužbami, tudi vaša zvesta spremljevalca.

Apident

MEDEX_ApidentHigiena se začne v ustih. Ljudje smo družabna bitja; govor je naša osnovna komunikacija, zdrav in lep nasmeh pa pri tem skoraj nujen. Če je bleščeč, ga še raje in bolj samozavestno poklonimo. V Medexu smo poskrbeli, da bo letošnje leto še bolj zdravo nasmejano; izboljšali smo formulo naravne zobne paste Apident s propolisom in oljem čajevca za zdrave zobe, čvrste dlesni in dolgotrajno svežino. Naravna zobna pasta Apident vsebuje aktivni sestavini propolis in olje čajevca, ki ohranjata zdrave zobe in dlesni ter skrbita za popolno ustno higieno. Fluor v obliki natrijevega monofluoro fosfata pa naredi zobe odpornejše in varuje pred nastankom kariesa in zobnih oblog. Naravna zobna pasta Apident je na osnovi večletnih izkušenj in tradicionalnega znanja o čebeljih pridelkih in zeliščih.

Propolis je oplemenitena zmes rastlinskih smol. Z njim čebele zavarujejo panj pred zunanjimi klimatskimi vplivi in škodljivimi mikroorganizmi. Vsebuje biološko aktivne snovi, med katerimi so najpomembnejši bioflavonoidi, ki stimulirajo regeneracijo kožnih celic in tkiv. Ohranja zdrave zobe in utrjuje dlesni. Fluorid zavira nastanek zobnih oblog in ščiti pred zobno gnilobo. Olje čajevca nudi dolgotrajen občutek svežine. Naravna zobna pasta Apident ne vsebuje barvil, parabenov, triklosana.

Imuno resist in Imuno resist junior

Hitro in učinkovito nad virozo
Jesen prinaša nižje temperature, spremenljivo vreme, zadrževanje v toplih, zaprtih prostorih in s tem tudi sezono virusnih okužb. Prav virusne okužbe pa sodijo med najpogostejše bolezni, ki predvsem na prehodu letnih časov prizadenejo tako odrasle kot otroke. Povzroča jih prek 200 Imuno_Resistrazličnih virusov, znaki, ki jih spremljajo, pa so lahko izcedek iz nosu, bolečina v žrelu, kašelj, glavobol, bolečine v mišicah, včasih tudi povišana telesna temperatura in mrazenje. V izogib boleznim, ki bi se lahko razvile iz omenjenih znakov, nas vse več išče naravne rešitve, s pomočjo katerih bi se čim hitreje uprli okužbi.

Na imunski odziv lahko vplivamo z naravnimi imunomodulatorji

Prva in najboljša obramba pred mikrobi je dobro delujoč imunski sistem. Žal pa je vse več dejavnikov, ki slednjega lahko oslabijo. Med najpogostejšimi so stres, izčrpanost, kronična utrujenost, neustrezna prehrana z zmanjšanim vnosom nekaterih pomembnih hranilnih snovi (predvsem vitaminov, mineralov in antioksidantov) in ne nazadnje sam življenjski slog s pomanjkanjem telesne aktivnosti, kajenjem …

Na to, kako se bo na spremembe v telesu odzval imunski sistem, vplivajo tudi imunomodulatorji. Gre za snovi, ki uravnavajo imunski sistem. Mednje sodijo tudi arabinogalaktani in beta-glukani, ki jih najdemo v nekaterih rastlinah, gobah in kvasovkah in jih lahko zaužijemo s prehranskimi dopolnili. V izdelkih Imuno resist in Imuno resist junior se dopolnjujeta patentirani arabinogalaktan iz macesna in beta-glukan iz pekovske kvasovke.

Izvleček iz macesnovega lubja – bogat vir arabinogalaktana

Macesen sodi med najodpornejša drevesa, ki so zmožna rasti v težkih podnebnih razmerah severa, kjer temperature pozimi dosežejo tudi do –70 oC. Prav zato ima izjemno zaščitno sposobnost. Njegovo lubje namreč v posebej visokih koncentracijah vsebuje arabinogalaktan; to je snov, ki se v tradicionalni medicini uporablja za spodbujanje delovanja imunskega sistema.
Po sestavi je arabinogalaktan vodotopna vlaknina, ki v prebavilih deluje prebiotično, s čimer pozitivno vpliva na črevesno floro in spodbuja imunski sistem. Zato ga je priporočljivo zaužiti ob slabem počutju oz. ob prvih znakih oslabljenega imunskega sistema, pomaga lahko pri prehladnih in virusnih obolenjih. Njegovo uporabo in varnost je med drugim potrdila Ameriška agencija za prehrano in zdravila.

Patentirana oblika arabinogalaktana ResistAidTM

Prehranski dopolnili Imuno resist in Imuno resist junior vsebujeta arabinogalaktan v patentiranem izvlečku ResistAidTM, za katerega je klinična študija*, v kateri je sodelovalo 199 posameznikov starih od 18 do 70 let s pogostimi pojavi virusnih okužb zgornjih dihal, potrdila, da zmanjša pogostost in trajanje okužb.

V kombinaciji z beta-glukanom do še večjega učinka

Prehranski dopolnili Imuno resist in Imuno resist junior poleg izvlečka iz macesna vsebujeta še patentirano obliko beta-glukana Wellmune WGP, ki je pridobljen
iz celičnih sten pekovske kvasovke. Zanj je značilno, da v telesu uravnava delovanje imunskih celic.
Ena od študij*, opravljenih z učinkovino Wellmune WGP®, ki je bila opravljena na 182 maratoncih, je pokazala, da Imuno_Resist_Junior+steklenickalahko Wellmune WGP® učinkovito podpre imunski sistem posameznikov, ki so izpostavljeni večjemu fizičnemu stresu, zato lahko športniki vadijo dlje in intenzivneje.
V drugi študiji so študentje, ki so na vrhuncu obdobja virusnih obolenj uživali Wellmune WGP®, okužbo prestali bistveno hitreje od tistih, ki beta-glukana niso uživali.

Z domačimi strokovnjaki do potrditev izjemnega delovanja

Delovanje beta-glukana in arabinogalaktana smo s študijo in vitro*** (opravljeno v laboratoriju) preverili tudi v Medexu. Testiranja smo opravili v sodelovanju z neodvisnimi znanstveniki Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete v Ljubljani.
V več testiranjih smo preverjali odziv celic, ki v telesu sodelujejo v obrambni funkciji imunskega sistema, na različne kombinacije beta-glukana iz celičnih sten kvasovk in ekstrakta arabinoglaktana iz macesna. Za primerjavo so uporabili ekstrakta ehinaceje, ki prav tako vsebuje arabinogalaktan.
Rezultati študije so potrdili ugotovitve že opravljenih raziskav o vplivu arabinogalaktana in beta-glukana na povečano aktivnost imunskih celic. Dodatno pa je študija potrdila predvidevanje, da se v primeru kombinacije arabinogalaktana in beta-glukana v točno določenem razmerju vpliv na protimikrobno aktivnost imunskih celic še poveča. Kot najučinkovitejše se je izkazalo prav razmerje arabinogalaktana in beta-glukana iz patentiranih učinkovin ResistAidTM in Wellmune WGP®, ki ju vsebujeta Medexova izdelka Imuno resist in Imuno resist junior.

Z vključitvijo testiranih patentiranih naravnih izvlečkov v izdelka Imuno resist in Imuno resist junior smo v Medexu ponovno potrdili skrb za najvišjo kakovost, naravnost in učinkovitost svojih izdelkov. Imuno resist in Imuno resist junior sta brez konzervansov, barvil in umetnih arom, ne vsebujeta laktoze ali glutena, pakirana pa sta v vsem dobro poznane Medexove stekleničke za enostavno in neposredno uživanje.

* Riede L e tal (2013) Curr Med Res Opininon 29 (3): 1-8
** Randomized II Phase Clinical Trials of Wellmune WGP for Immune support during cold and flu season; The journal of applied research (2009). 9:20-42
*** Imunomodulatorna aktivnost kombinacije arabinogalaktana in β-(1→3, 1→6)-glukana in njuna indukcija protimikrobne aktivnosti; Farmacevtski vestnik (2015). 66: 260-271

Oglasno sporočilo


Sledite nam