fbpx

Priprave na Športni vikend Ljubljanica v polnem zamahu

Dogodki

Naslednji vikend, od 6. do 8. septembra 2013, bodo ljubljanske ulice prekrili vneti športniki, na Športnem vikendu Ljubljanica.

Naslednji vikend, od 6. do 8. septembra 2013, bodo ljubljanske ulice prekrili vneti športniki, na Športnem vikendu Ljubljanica, zadnjem iz serije letošnjih Nočnih tekov v organizaciji ŠD Povodni mož in ŠD Slovenc. Program bo pester, prilagojen vsem okusom, organizatorji pa pričakujejo več kot 1500 udeležencev.

Program Športnega vikenda Ljubljanica:

Petek, 6. september 2013:

16.00 CICI DUATLON za najmlajše
17.00 SUPER SPRINT DUATLON za rekreativce
18.00 9. TRIATLON LJUBLJANICA za povabljene profesionalce

Sobota, 7. september 2013:

10.00 – 11.00 Teki Povodnega moža na 400 in 800 m
11.00 – 12.00 Dvoboj tekač, kolesar, tekač
12.00 Teki Povodnega moža na 200 m in tek vozičkarjev
20.00 Telemachov družinski tek na 5 km
21.00 4. Nočni tek Ljubljanica na 10 km in 21 km

Nedelja, 8. september 2013:

10.00 2. Perskindol kolesarski maraton:
Veliki kolesarski maraton na 80 km
Mali družinski maraton na 35 km Radia Center

Letošnja novost 4. Nočnega teka Ljubljanica je t. i. štafetni tek na 10 in 21 km tek. Štafete se bodo predajale na dveh mestih, udeleženci pa bodo lahko tekli v dve, tri ali štiričlanski ekipi.

Poleg športnih dogodkov se bodo udeleženci zabavali ob nastopu 6 Pack Čukurja in drugim spremljavalnim aktivnostim. Častna pokrovitelja dogodka sta Mestna občina Ljubljana in predsednik RS, Borut Pahor, ki se bo tudi sam pomeril v teku.

Da bo organizacija na dneve dogodkov potekala tekoče in učinkovito, pa organizatorji tudi letos pozivajo prostovoljce, ki si želijo biti del Športnega vikenda Ljubljanica, da se jim pridružijo pri izvedbi dogodka. Njihovo delo bo polnjenje vrečk za udeležence, pomoč v prijavni službi in na okrepčevalnicah.

Serija nočnih tekov se je letos začela v Laškem, kjer so udeleženci tekli skozi hotel, v Kranju so se tekači podali skozi Prešernov gaj, v Celju so tekli skozi prenovljeno mestno jedro, »skozi mestno knjižnico”, natančneje skozi atrij, ki povezuje oba dela Osrednje knjižnice Celje. V Škofji Loki so tekli preko štirih mostov, v Velenju po prenovljenih tekaških poteh ob jezeru in krog na atletskem stadionu. Po uspešnem in prvem Nočnem teku na Vrhniki, ki je imel dobrodelno noto, pa se bliža finalni tek v seriji Nočnih tekov v Ljubljani, ki se je razvil kar v Športni vikend Ljubljanica. 3-dnevni športni dogodek v glavnem mestu ohranja tradicijo rekreativnih prireditev za vse starostne skupine z več ali manj kondicije. Najhitrejši tečejo za bogate nagrade, ostali za dušo, zabavo in druženje.

nocni-tek-slo

www.nocnitek.si


Sledite nam