fbpx

Pričetek Kampanje o pravicah potrošnikov

Aktualno, Dogodki, Zanimivo

Dan odprtih vrat MGRT in EPC Slovenija kot pričetek Kampanje o pravicah potrošnikov pri sklepanju potrošniških kreditnih pogodb.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropski potrošniški center Slovenija na svetovni Dan potrošnikov, 15. marca 2016, vabita na Kongresni trg v Ljubljani na Dan odprtih vrat.

Predstavniki ministrstva, EPC Slovenija, centra SOLVIT, Tržnega inšpektorata Republike Slovenije ter Informacijskega središča Evropskega parlamenta in Evropske komisije v Sloveniji – Hiša EU bodo v pisarni – starodobnem avtobusu – na voljo za svetovanje pri uveljavljanju pravic potrošnikov pri nakupih doma in v drugih državah EU ter za druge informacije o pravicah potrošnikov in državljanov EU.

S tem dogodkom pričenjajo tudi Kampanjo o pravicah potrošnikov pri sklepanju potrošniških kreditnih pogodb. Zato bo njihov namen ozaveščanje potrošnikov o pomembnih pravicah, ki jih imajo tudi na tem področju. Številni deležniki so se že odzvali vabilu ministrstva in bodo sodelovali v kampanji z razširjanjem tiskovin.

Več praktičnih informacij pa je potrošnikom na voljo na spletni strani Evropski potrošniški center Slovenije, ki se bodo sproti dopolnjevale.

Tekom celega leta bodo izvajali še dodatne aktivnosti za širjenje sporočil omenjene kampanje.

Poskrbeli bodo, da bo Dan odprtih vrat pester in zanimiv tudi za širšo javnost. Med drugim boste lahko obiskovalci odgovarjali na nagradna vprašanja in prejeli praktična darila, se povzpeli na edinstveni primerek starodobnika v Sloveniji in si ogledali – verjetno – največji čevelj v Sloveniji …


Sledite nam