fbpx

Preventiva je najboljša skrb za boljši jutri

Novice, Obvestila, Zanimivo

Za boljši jutri ZT že tretje leto namesto novoletnih daril sredstva namenja za preventivne projekte po vsej Sloveniji.

Številne pozitivne zgodbe z različnih koncev Slovenije so zaznamovale že konec lanskega in predlanskega leta, ko je Zavarovalnica Triglav v okviru novoletne preventivne akcije Za boljši jutri skupno podprla več kot 50 projektov. Mnoge gasilske organizacije zdaj učinkoviteje posredujejo z novo opremo, novi defibrilatorji so že rešili življenja ljudi, otroci pa varneje hodijo v šolo. Del finančnih sredstev, ki jih je Triglav v preteklosti porabil za nakup poslovnih novoletnih daril, bodo tudi letos razpršili po Sloveniji in podprli več kot 20 preventivnih projektov. Z akcijo Za boljši jutri bodo tako v naši največji zavarovalnici v treh letih lokalnim okoljem namenili več kot 200.000 evrov.

Pozitivni odzivi iz različnih lokalnih okolij so v zadnjih dveh letih potrdili, da je novoletna preventivna akcija Za boljši jutri smiselna in potrebna. Med drugim je Zavarovalnica Triglav (za) varovala življenja prebivalcev v Prlekiji.

»Lani smo s pomočjo Zavarovalnice Triglav pridobili defibrilator, ki smo ga namestili na osnovno šolo v Stročji vasi. S tem smo dopolnili mrežo 13 defibrilatorjev Upravne enote Ljutomer, vsaj dva od njih pa sta bila v preteklem letu že uporabljena. Razširjena mreža defibrilatorjev in osveščeni občani, ki se defibrilatorja v ključnih trenutkih ne bojijo uporabiti, so pravi način za reševanje ljudi. Kajti v takih primerih za boljši jutri štejejo sekunde,« je povedal v. d. direktorja zavoda Zdravstveni dom Ljutomer Đorđe Šiškin, dr. dent. med.

Za še več pozitivnih sprememb

V tretji izvedbi akcije bodo v Zavarovalnici Triglav sredstva namenili gasilcem, prometni varnosti otrok, ureditvi knjižnice, zdravstvu in podprli nakup osmih novih naprav, ki rešujejo življenje ob zastoju srca. Ker je pri uporabi defibrilatorjev izjemnega pomena tudi ozaveščanje ljudi, bo zavarovalnica s pomočjo prilagojenega videa seznanjala javnost, kako pravilno ravnati z omenjenimi napravami. V preventivne namene so letos v Triglavu že predali prva sredstva, in sicer PGD Škofja Loka.

»Poslanstvo naše zavarovalnice je ustvarjanje varnejše prihodnosti. Želimo si, da imajo gasilci za učinkovitejše in varnejše opravljanje svojega humanitarnega poslanstva primerno gasilsko opremo. Zato bo kranjska območna enota letos predala sredstva tudi gasilcem, med njimi PGD Škofja Loka. Omogočili jim bomo nakup posebnih zaščitno-reševalnih oblek, ki jih uporabljajo za reševanje pri prometnih nesrečah iz vode,« je na simbolični predaji sredstev dejala Janka Planinc, direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav.

zt-predaja-sredstev-bolnisnici-dr-franca-derganca-2015-2016

Lani podprli 31 projektov

Kot dokaz svoje odgovornosti do družbe in narave so lani v Zavarovalnici Triglav sredstva namenili gasilcem, civilni zaščiti, zdravstvu in prometni varnosti otrok. Tako so pomagali:

  • pri nakupu gasilske opreme (prostovoljnim gasilskim društvom Sora, Ptuj, Jezero, Borovnica, Hajdoše, Cirkulane, Zavrč in Šmartno pri Slovenj Gradcu ter gasilskim zvezam Celje, Radeče, Brežice, Krško, Sevnica, Slovenske Konjice in Gasilski zvezi Gorenjske);
  • pri nakupu razpihovalca dima in zaščitnih oblek (operativnim gasilcem PGD Gozd);
  • pri sofinanciranju nakupa nove avtocisterne (PGD Podpeč);
  • pri sofinanciranju nakupa gasilskega vozila (PGD Rova in PGD Iga vas);
  • pri nakupu defibrilatorjev (občinam Turnišče, Ljutomer, Radlje ob Dravi in Ravne na Koroškem, Rotary klubu Tržič Naklo, Rdečemu križu SlovenijeObmočnemu združenju Postojna-Pivka in Zdravstvenemu domu Trebnje);
  • pri nakupu EKG monitorja z oksimetrom (Porodnišnici Šempeter);
  • pri izvedbi preventivnega programa DORA za zgodnje odkrivanje raka dojk (Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca);
  • pri nakupu mobilnega LED prikazovalnika hitrosti v cestnem prometu (občini Zagorje ob Savi);
  • pri nakupu nahrbtnikov s potrošnim sanitetnim materialom (za Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Zagorje ob Savi);
  • pri obnovi talnih oznak, ki otrokom kažejo pot v šolo, in opozorilnih znakov na prehodih za pešce (občini Koper).

S preventivno akcijo v okviru katere bodo mnogim organizacijam in lokalnim skupnostim poklonili lepo darilo ob prehodu iz starega v novo leto, želijo v Zavarovalnici Triglav prispevati k ozaveščanju ter zmanjšanju nevarnosti in potencialnih nezgod. S tem bodo znova, že tretjič zapored, dokazali svojo odgovornost in tako okrepili tradicionalno dobro sodelovanje z lokalnim okoljem.

Za lepši in boljši jutri!


Sledite nam