fbpx

Preprečevanje potenja ni zdravo

Novice

Samo malo smo si oddahnili ob krajši vremenski ohladitvi. Dolgega vročega poletja pa še zdaleč ni konec.

3F9F5730-F0FC-11E1-B6CB-0E0966B94067

Samo malo smo si oddahnili ob krajši vremenski ohladitvi. Dolgega vročega poletja pa še zdaleč ni konec. Spet nas bodo greli sončni žarki, spet bomo iskali senco in se skušali izogniti potenju.

Potenje je naraven fiziološki pojav, s katerim se telo uravnava telesno temperaturo in izloča škodljive presnovke, ki nastajajo v metabolnih procesih. Človeško telo vsebuje približno 2 do 4 milijone znojnic, ki so v različnih razmerjih razporejene po vsem  telesu.

Kako preprečiti neprijeten vonj, ki nastaja pri potenju brez grobih posegov v delovanje znojnic? Najpogostejši proizvodi za preprečevanje neprijetnosti pri potenju so deodoranti in antiperspiranti.

RAZLIKA MED DEODORANTOM IN ANTIPERSPIRANTOM

Deodoranti ne omejujejo funkcijo potenja, preprečujejo le nastanek neprijetnega vonja, ki nastane zaradi razgradnje potu na površini kože.

Antiperspiranti vsebujejo kemikalije (aluminijev klorohidrat in druge), ki inhibirajo delovanje žlez znojnic in znižujejo ali preprečujejo izločanje potu. Delujejo kot zdravila ali droge, saj spremenijo fiziološki proces v telesu.

IZBERITE NARAVEN DEODORANT IZ MINERALNIH SOLI

Mineralne soli so prisotne v vodi, ki jo pijemo, v skoraj vsej hrani, ki jo jemo in tudi v zraku, ki ga dihamo. V naravni sestavi kristala je prisoten tudi alum, ki je tretji najpogostejši element v naravi. Deodoranti Crystal TM ne vsebujejo aluminijevega klorohidrata, alkohola, parabenov, alergenov in agresivnih kemičnih elementov, ki bi vplivali na spremenjeno delovanje znojnic.

  • Razlika med aluminijem in alumom: Aluminij je kovina. številne molekule aluminijev se lahko absorbirajo skozi kožo. Aluminijev klorohidrat je nevrotiksin, ki skozi kožo prehaja tudi v krvni obtok. Pri številnih ljudeh povzroča alergične reakcije. Alum je zmes naravnih mineralnih soli. Molekule ne prehajajo skozi kožo in v krvni obtok.
  • Parabeni: Kot konzervansi so prisotni v številnih deodorantih in antiperspirantih. V letu 2004 je bila izvedena manjša študija s katero so odkrili sledi parabenov v vzorcu tumorja pri raku na dojkah. V nekaterih študijah je bilo odkrito tudi, da parabeni vplivajo na hormon estrogen. Določena telesna stanja za katera so značilna povišanja količine estrogena so povezana s tveganjem za raka na dojkah.

Naravne mineralne snovi nimajo vonja, zato je linija Crystal Body DeodorantTM nevtralna. Liniji Crystal essenceTM so dodane esence naravnih eteričnih olj in imajo blag vonj, ki ne preobremeni čutil.

4AB3F77A-F0FC-11E1-BB49-0E0966B94067

UPORABA IN UČINKOVITOST KRISTALA

Deodorante CRYSTAL TM nanesemo na področja potenja takoj po prhanju-na očiščeno kožo. Tanka plast mineralnih soli preprečuje nastanek bakterij in razkroj potu, kar ne ovira delovanje znojnic, preprečuje le neprijeten vonj.

Ob pravilni uporabi so učinkoviti do 24 ur.

Deodoranti CRYSTALTM ne puščajo mastnih madežev ali belih lis na oblačilih. Zaradi naravne sestave so primerni za nego tako odraslih kot otrok. So prijazni do okolja in niso testirani na živalih. Odlikuje jih znak roza pentlje, simbol boja proti raku na dojkah. Za bolnike z rakom so pomembni  100 %  naravni kozmetični proizvodi, tudi deodoranti.
 

       A4350062-F0F9-11E1-B6CB-0E0966B94067       

Linija naravnih deodorantov iz mineralnih soli z esencami eteričnih olj in nevtralnim vonjem
 

D12CF35E-F0F9-11E1-89A8-0E0966B94067

  • Kamilica z zelenim čajem
  • Sivka z belim čajem
  • Granatno jabolko
  • nevtral

Odločite se za zdravje in kvaliteto z roko v roki. Uporabljajte naravne deodorante Crystal. V spletni trgovini Hiše zdravje vam na vse rolone Crystal nudimo 20 % akcijski popust.

Naravni deodoranti Crystal so na voljo tudi v lekarnah, Sanolaborjih, specializiranih prodajalnah ter drogeriji DM (linija z vonjem eteričnih olj). Izbirate lahko med obliko kamna-kristala, rolona ter razpršila brez potisnega plina.

2F57653C-94E7-11E1-AF48-4FAE65B94067 www.hisa-zdravja.si
Bimedia d.o.o., Cesta na Brdo 100, 1000 Ljubljana
T: 01 244 95 00   F: 01 244 95 09   E: [email protected]

Oglasno sporočilo


Sledite nam