fbpx

Preobremenjenost zdravstvenega sistema zahteva nove pristope

Novice, Obvestila, Zanimivo

Slovencem sta zdravje in zdrav življenjski slog dve najpomembnejši vrednoti, manj pozornosti pa namenjamo preventivi.

Slovencem je zdravje ena najpomembnejših vrednot in zavedanje o zdravem življenjskem slogu je v javnosti močno prisotno. Manj pozornosti pa posvečamo drugim vidikom skrbi za zdravje, kot je preventiva. Zavarovalnica Sava želi ljudem pomagati pri doseganju kakovostnejšega življenja in ohranjanju zdravja, zato širi svojo ponudbo in s ponudbo dodatnih zavarovanj vstopa na trg zdravstvenih zavarovanj.

Vedno hitrejši tempo življenja narekuje, da začnemo svojemu zdravju najprej posvečati pozornost sami. Včasih se šele tedaj, ko se pojavijo težave z zdravjem, zavemo, kako dragoceno je. Zavarovalnica Sava se zaveda, da je zdravje ena najpomembnejših vrednot, zato je danes predstavila svojo novo ponudbo dveh paketov dodatnih zdravstvenih zavarovanj, s katerima širi svoje poslovanje in postaja tudi »prava« zdravstvena zavarovalnica. Dodatno zdravstveno zavarovanje omogoča dostop do asistenčne storitve organiziranja in naročanja na specialistične preglede pri najboljših specialistih v Sloveniji v roku največ desetih dni od prijave zahtevka. Zavarovanje je namenjeno zavarovancem, starim od 1 do 64 let.

Skrb za zdravje je najpomembnejša naložba

Zavarovalnica Sava je svojo novo ponudbo predstavila eno leto po uspešni združitvi, s katero je postala druga največja zavarovalnica v regiji.

Predsednik uprave David Kastelic je dejal: »V Zavarovalnici Sava se zavedamo, da je skrb za zdravje najpomembnejša življenjska naložba vsakega posameznika. Ko smo pred letom dni ustvarili novo blagovno znamko združene zavarovalnice, smo se svojim zavarovancem zavezali z močnimi obljubami. Tudi s to, da ne bodo nikoli sami. Ob premoženjskih in osebnih zavarovanjih je izjemnega pomena polje zdravstva in skrbi za zdravje naših zavarovancev. Zato z velikimi ambicijami vstopamo tudi na ta trg.«

Da preobremenjenost zdravstvenega sistema zahteva nove pristope.

Prim. Bojan Lovše, dr. med. univ., vodja ambulante za medicino dela, prometa in športa v Mariboru. »Predolgo čakanje na zdravljenje vedno bolj vpliva na kakovost in dolžino zdravstvene oskrbe. Kot odgovorni posamezniki se moramo vprašati, kaj lahko že sami storimo za svoje zdravje. Zdrav življenjski slog je pomemben, poleg tega pa ne smemo pozabiti niti na zdravstveno preventivo v obliki rednega pregledovanja, samopregledovanja in rednega obiskovanja preventivnih zdravstvenih pregledov,« je dejal. »Osebna angažiranost je najboljša možnost, da lahko pravočasno odkrijemo prve znake kroničnih bolezni in tako preprečimo njihov pojav ali razvoj.«

Slovenci živimo zdravo, a premalo mislimo na prihodnost

Da bi v Zavarovalnici Sava lažje pomagali ljudem na poti do boljšega zdravja, morajo najprej razumeti navade, želje in skrbi svojih zavarovancev. Zato je raziskovalna agencija Valicon izvedla raziskavo o tem, kako Slovenci skrbimo za svoje zdravje in koliko pozornosti posvečamo preventivni skrbi. Raziskava je pokazala, da je zdravje najpomembnejša vrednota, na lestvici vrednot jo Slovenci skupaj z družino in prijatelji uvrščajo na prvo mesto. Večina jih za zdravje skrbi z zdravo prehrano, ne kadi in ne pije alkohola. Dobra tretjina izpostavlja, da skrbi za zdravje tudi s telesno dejavnostjo, dovolj spanja in tehnikami sproščanja. Samo eden od petih Slovencev pa za lastno zdravje skrbi s preventivnimi pregledi in samopregledovanjem.

»Presenetilo nas je, da smo ugotovili, da večina Slovencev meni, da so preventivni zdravstveni pregledi zelo koristni, se pa zanje običajno ne odloča zaradi pomanjkanja časa in prepričanja, da je zdrava. Največja težava je predvsem preobremenjenost zdravstvenega sistema in spremljanje oziroma skrb za bolnika v času zdravljenja. V Zavarovalnici Sava smo želeli razviti produkt, ki bo ljudem pomagal, da bodo za svoje zdravje lahko storili več in da pomanjkanje časa ne bo več izgovor, ker je sam produkt zasnovan tako, da nam prihranil čas in skrb,« je razložil Primož Močivnik, namestnik predsednika uprave Zavarovalnice Sava.

Dobro je vedeti, na koga se lahko obrnemo

Nova paketa dodatnega zdravstvenega zavarovanja odlikuje preprosta uporabniška izkušnja. Ko zavarovanec prejme napotnico osebnega zdravnika, pokliče v asistenčni center, ki v največ desetih dneh uredi pregled pri specialistu, nato pa spremlja razvoj zdravljenja. Osnovni paket vključuje kritje specialističnih ambulantnih storitev in zahtevnih diagnostičnih preiskav, napredni paket pa poleg tega tudi enodnevne zdravstvene posege in storitve ambulantne fizioterapije. Paketa odlikuje preprostost pristopnih pogojev, saj kritje ni odvisno od čakalnih dob v javnem sistemu, novost na slovenskem trgu pa je tudi možnost zavarovanja otrok že od prvega leta starosti.

Zdravstveno zavarovanje ni obvezno, je pa nujen del odgovornega načrtovanja življenja, saj naraščajoče cene zdravstvenih storitev in omejitve javnega zdravstvenega sistema sporočajo, da moramo na zdravje najprej pomisliti sami. Zdravstveno zavarovanje pri Zavarovalnici Sava zagotavlja celovito zdravstveno oskrbo na enem mestu z odzivnim asistenčnim centrom, brez skrbi in brez nepotrebnih vprašanj.

Novo poslovno usmeritev Zavarovalnica Sava udejanja tudi v podjetju z mislijo na svoje zaposlene. S tem namenom so v podjetju uvedli nov program preventivne skrbi za zdravje in vsem zaposlenim podarili dan dopusta, tako imenovani #danzazdravje.

 

 


Sledite nam