fbpx

Prenos specialistične ambulante iz Urgentnega bloka na Polikliniko

Dogodki, Zdravje in bolezni

S 1.10.2012 bodo sprejemi naročenih abdominalnih bolnikov obravnavani na novi lokaciji na Polikliniki.

abdominalni pregled

S 1.10.2012 bodo sprejemi naročenih abdominalnih bolnikov obravnavani na novi lokaciji na Polikliniki.

Ljubljana, 25. september 2012 – Klinični oddelek za abdominalno kirurgijo Kirurške klinike UKC Ljubljana je dobil nove prostore za namen izvajanja specialistične ambulantne dejavnosti na Polikliniki, I. nadstropje, trakt “B”.

abdominalni pregledS 1. oktobrom 2012 se bodo tako vsi sprejemi bolnikov, ki so naročeni za operacije bolezni prebavil, prve preglede in kontrolne preglede bolnikov, operiranih na KO za abdominalno kirurgijo v UKC Ljubljana, izvajali na novi lokaciji, in sicer na Polikliniki, I. nadstropje, »B« hodnik, od 7.30 do 15.30 ure.

Premestitve akutnih primerov abdominalnih obolenj iz glavne stavbe UKCL in sprejemi iz (Internistične prve pomoči) IPP bodo tako kot doslej še vedno potekali preko urgentnega kirurškega bloka, soba 35.

»S preselitvijo se bodo izboljšale možnosti za obravnavo naročenih abdominalnih bolnikov, ki so bili doslej obravnavani v prostorski stiski , v lanskem letu je bilo obravnavanih 5600 bolnikov, od tega je bilo 2098 sprejetih in operiranih zaradi bolezni prebavil«, je povedal doc. dr. Franc Jelenc, dr. med., predstojnik KO za abdominalno kirurgijo Kirurške klinike.


Sledite nam