fbpx

Premierni športni dogodek »Urbani gladiator«, namenjen vsem generacijam

Dogodki

V nedeljo 18. maja 2014 se je v Celju odvijal premierni dogodek »Urbani gladiator«. Udeležilo se ga je preko 500 »urbanih gladiatorjev«. Prireditev pa je bila namenjena vsem generacijam.

V nedeljo 18. maja 2014 se je v Celju v organizaciji Športnega društva Slovenc odvijal premierni dogodek »Urbani gladiator«.

urbani_gladiator_celje

Prvega takšnega dogodka v Celju in tudi v Sloveniji, se je v nedeljo udeležilo preko 500 »urbanih gladiatorjev«. Prireditev je bila namenjena vsem generacijam. V soboto 17. maja 2014, pa smo priredili tudi dogodek »Otroški urbani gladiatorček«, ki je bil namenjen najmlajšim. Za njih smo pripravili štiri trase – CICI (predšolski otroci), MINI (1.–3. razred), MIDI (4.-6. razred) in MAKSI (7.-9. razred).

urbani_gladiator_celje1

Udeleženci Urbanega gladiatorja so lahko izbirali med tremi trasami – MALA TRASA CCA 7 KM, SREDNJA TRASA, CCA 10 km in PRO TRASA CCA, 15 km, kjer so udeleženci premagovali tematske ovire v navezavi na najbolj zanimive kulturno zgodovinske lokacije Celja, vse skupaj povezano v zanimivo zgodbo.

urbani_gladiator_celje5

Prečkanje rek, metanje sulic, preskok ognja, nošenje vreč, plezanje čez zid, plazenje po blatu, nošenje hlodov, prevračanje gum, spust s traktorskimi zračnicami po Savinji, hoja preko gum, boj z vitezi, prečkanje slamnatega zidu, tunel smrti, pajkova mreža…vse to je bil URBANI GLADIATOR v CELJU.

urbani_gladiator_celje3

Pričetek in cilj dogodka je bil ob 10. uri pred Lapidarijem pri Osrednji knjižnici Celje. Start ni bil skupen, ekipe so se iz startnega prizorišča podale v 10 sekundnih intervalih. Najprej so se na start podale 2 članske ekipe, za njimi 3 članske ekipe, 4 članske ekipe, 5 članske ekipe. Nazadnje so se iz starta podale 10 članske ekipe. Ekipe prijavljene na dan dogodka se se na start podale za predprijavljenimi ekipami po vrstnem redu “prej prideš, prej startaš”.

Pri vsaki zahtevnostni oviri ali aktivnosti, ki so jo morali udeleženci opraviti je bil na vidnem mestu postavljen napis z navodili in KAZEN, ki jo je bilo potrebno izvesti, če se ovira ni opravila. Na trasi so bile postavljene tudi »CHECK POINT TOČKE«, kjer so sodniki preverjali, če je ekipa celotna. Za izvajanje in potek je poskrbela slovenska vojska in reditelji.

Na cilju so udeleženci maratonov prejeli tudi spominsko medaljo, diplomo in bon za prehrano.

urbani_gladiator_celje7

Zahvala gre vsem pokroviteljem dogodka, več kot 100 osebam v organizaciji, slovenski vojski ter seveda vsem udeležencem, ki so se dogodka udeležili. Tudi v prihodnje se bodo potrudili, da se bodo dogodki, ki jih organizira Športno društvo Slovenc, nadaljevali.

Cilj dogodka, ki je prvič potekal v Celju, je da dogodek postane tradicionalen ter da privabi vse tiste, ki uživaju v športnih aktivnostih, zabavi in druženju.

 

Obljubljajo še več zabave, novo spletno stran posebej za URBANI GLADIATOR in naslednji dogodek URBANI GLADIATOR LAŠKO v okviru Piva in cvetja. Še več, obljubljajo finalni Urbani gladiator Ljubljana v soboto 6. septembra s startom na Prešernovem trgu.

 

Uradna galerija je na voljo  TUKAJ.

Slike so na voljo tudi na Facebook strani URBANI GLADIATOR.

Slike pa so na ogled tudi na Facebook strani FATBURN.SI

 

logo_mon   Med.Over.Net je medijski pokrovitelj dogodka.

 

 


Sledite nam