fbpx

Premagala divjino in našla … sebe!

Novice

Resnična zgodba o ženski, ki se je v trenutku brezupa, sama in brez izkušenj, odpravila na 1800 km dolgo gorsko pešpot, je navdušila tudi Oprah Winfrey.

Resnična zgodba o ženski, ki se je v trenutku brezupa, sama in brez izkušenj, odpravila na 1800 km dolgo gorsko pešpot, je navdušila tudi Oprah Winfrey.

Izgubljena in najdena na pešpoti življenja

naslovka-divja

Ženska s praznino v srcu. To sem bila.” Tako se opiše Cheryl, ki je 22-letna izgubila mamo, družino in sebe. Bolečino je zatirala z begom v različne omame, kmalu pa je sprevidela, da ji taka pot ne bo prinesla miru. V trenutku brezupa je sklenila, da se bo podala na mogočno Pacifiško gorsko pešpot, dolgo 1800 km, ki vodi skozi puščave, po zasneženih vrhovih in nedotaknjenih gozdovih zahodnega roba ZDA.

strip-mladinska

Strah poraja strah. Moč poraja moč.

Šla je sama, brez pohodniških izkušenj, v času, ko si je lahko pomagala samo s papirnatim vodnikom in ustnim izročilom, saj je bil internet še v povojih.

Na izjemni turi, ki ji včasih niso bili kos niti veliko trdnejši pohodniki, so jo skušale pasti žive in nežive narave, neizprosne vremenske razmere in Pošast, gromozanski nahrbtnik, ki ga je komajda zmogla dvigniti s tal. Spoznavala je redke pustolovce, gluho samoto, bajno lepoto narave ter na koncu vendarle spoznala in našla – sebe.

Pot do védenja, da zna, da zmore in da se splača živeti, je prelila v doživeto in duhovito pripoved, ki jemlje dih, navdaja s spoštovanjem in kar kliče k temu, da bi podobno pustolovščino doživeli tudi sami.

Oprah Winfrey in Reese Witherspoon

Divjo je kar trikrat prebrala tudi velika ljubiteljica knjig Oprah Winfrey. Bila je tako navdušena, da je zaradi te knjige obudila svoj knjižni klub Oprah’s book Club 2.0. Navdušen pa je tudi Hollywood – težki pohodniški nahrbtnik si je oprtala Reese Witherspoon.

Oglasno sporočilo


Sledite nam