fbpx

Prehladi in obolenja v casu nosečnosti

Dogodki

Ali vsi okrog vas kihajo, smrkajo, kašljajo … vi ste pa – noseči – in si res ne želite stakniti visoke temperature, virusov in bakterij?

Prehlad in gripa

Viroze in druge bolezni ter nosečnost

Prehlad in gripaAli vsi okrog vas kihajo, smrkajo, kašljajo … vi ste pa – noseči – in si res ne želite stakniti visoke temperature, virusov in bakterij? O tem, kako se jim čim uspešneje izogniti in kako se lotiti ‘zimskih bolezni’, če nas doletijo med nosečnostjo, smo govorili z Ines Logar, mag. farmacije in homeopatinjo in njene besede zapisali, ter jo 21. novembra od 17.30 do 18.30 povabili na brezplačno urico strokovnjaki nosečnicam v Cityparkovo igralnico ob Slaščičarni pod vodo – pridite tudi vi in si pomagajte pregnati obolenja.

Imunski sistem in nosečnost

Ker smo ljudje energetska bitja, pomeni dober imunski sistem tudi v nosečnosti, da smo čim bolj sproščeni, da se normalno zdravo prehranjujemo (ekološko pridelana hrana), da dovolj spimo in da se dovolj gibljemo. S tem se obranimo prehladnih obolenj in viroz.

Nosečnost in zdravila

Nosečnost je stanje, ko moramo paziti pri jemanju klasičnih zdravil, homeopatija v nizkih potencah pa nima stranskih učinkov in jo lahko v tem času uporabljamo brez strahu.

Nosečnost in čaji – kateri da in kateri ne?

Pitje čajev v mejah normale je prav tako dovoljeno, razen tistih, ki imajo opozorila za prepoved v nosečnosti (krhlika lahko povzroča krče, hibiskus lahko sproži splav, odsvetovani so še kolmež, pegasti badelj, rabarbara, vinska rutica, brinove jagode, ginseng, rman in kamilica).

Zelo priporočljivi čaji za nosečnice pa so : lucerna, repinec, regrat – korenina ali list, melisa, kopriva, list maline, potrošnik, oves.

Prehranski dodatki za nosečnice

Prehranski dodatki, ki jih svetujejo med nosečnostjo, so folna kislina, vitamin A, železo, magnezij.

Nosečnost in povišana temperatura

V homeopatiji imamo kar nekaj zdravil proti povišani telesni temperaturi in se prav vsa ta zdravila lahko uporabljajo v tem stanju, ker pač nimajo stranskih učinkov (aconitum, belladona, ferrum phosphoricum…), od klasičnih zdravil pa je dovoljen paracetamol (po možnosti čim manjkrat).

Antibiotiki in nosečnost

Uporaba antibiotikov v nosečnosti ni priporočljiva, razen v primeru, ko bi obolenje lahko naredilo več škode, kot pa zdravilo. Obstajajo antibiotiki, ki so dovoljeni v tem času. Če v primeru težav pravočasno začnemo jemati homeopatske pripravke, se večkrat lahko izognemo antibiotiku.

Še ena misel Ines Logar, ki se je je vredno držati: »Današnji čas ni naklonjen družini, nosečnicam in sploh bolj občutljivi populaciji, vendar je od našega pogleda na zdravje nas samih in naših rojenih oz. še nerojenih otrok odvisno, koliko težav bomo imeli v nadaljnjem življenju. Zelo, zelo pomembno je, da delamo na preventivi in da se zavedamo odgovornosti za svoje zdravje in zdravje naših otrok.«

Mag. farmacije in homeopatinji Ines Logar lahko pišete na [email protected] ali jo povprašajte vse, kar vas zanima o zdravljenju in preventivi 21. novembra od 17.30 do 18.30 na brezplačni urici s strokovnjaki v Cityparkovi igralnici ob Slaščičarni pod vodo. Več o brezplačnih srečanjih mamic s strokovnjaki: www.facebook.com/otroskajogica.


Sledite nam