fbpx

Predstavitev nove, brezplačne mobilne aplikacije »Veš kaj ješ«

Dogodki

ZPS vas vabi na novinarsko konferenco predstavitve Nove, brezplačne mobilne aplikacije >>Veš kaj ješ<< v četrtek, 17. aprila 2014 ob 10.30 uri v prostorih ZPS .

Vabljeni na novinarsko konferenco v četrtek, 17. aprila 2014 ob 10.30 uri v prostorih ZPS.

Nova brezplačna mobilna aplikacija »Veš kaj ješ«

Se tudi sami znajdete pred polnimi policami v trgovini, a ne veste, katere izbira je prava? Je rjav sladkor bolj zdrav od belega? Koliko sladkorja vsebuje  vaš priljubljen sadni jogurt? Kako so označeni aditivi? Je vaša najljubša pijača »zelena«, »oranžna« ali »rdeča« glede vsebnosti sladkorja …

Da bodo odločitve lažje in preudarnejše, smo razvili mobilno aplikacijo »Veš kaj ješ«, in sicer v okviru programa, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. Pri sooblikovanju je aktivno sodelovala tudi mladinska organizacija »Brez izgovora Slovenija«, saj je čezmerna hranjenost in debelost , ki je posledica neustreznega prehranjevanja in nezadostne telesne dejavnosti, vedno večji problem tudi med mladimi.

Zakaj je dobro vedeti več, kako izbirati boljše in zdrave alternative, kako deluje aplikacija, kaj o njej menijo mladi … vam bodo na novinarski konferenci v četrtek, 17. aprila 2014 ob 10.30 uri
v prostorih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti na Frankopanski 9 v Ljubljani (v neposredni bližini Zveze potrošnikov Slovenije), predstavili naslednji sogovorniki:

dr. Tanja Pajk Žontar, Zveza potrošnikov Slovenije
dr. Marjeta Recek, Ministrstvo za zdravje
Urška Erklavec, mladinska organizacija »Brez izgovora Slovenija«

Vljudno vabljeni!


Sledite nam