fbpx

Prednosti porodnega gela

Novice, Zanimivo, Žensko zdravje

Porodni gel omogoča varnejši in lažji porod, ima le fizikalno delovanje, kar zmanjša trenje in je varen za mamo in otroka.

Rojstvo otroka je eden izmed najpomembnejših dogodkov v življenju ženske. Za žensko in njeno družino je pozitivna izkušnja ob rojstvu pomemben element za srečno življenje. Dobra fizična in psihična pripravljenost nosečnice na porod in dobra informiranost o telesnih spremembah med nosečnostjo in porodom ter realna pričakovanja so osnova za pozitivno izkušnjo in uspešen porod.

Porod poteka v dveh fazah:

  • v prvi porodni fazi se odpira maternični vrat
  • in pri popolnem odprtju materničnega vratu (10 cm), se začne druga faza, t. i. faza iztisa otroka.

Pri dolgotrajnem porodu mama in otrok izgubljata veliko energije.

V večini primerov naravna maziva (plodovnica in verniks) niso zadostna za učinkovito zmanjšanje trenja med vaginalnim porodnim kanalom in otrokom.

Za lajšanje poroda je leta 2002 švicarski porodničar Dr. Schaub iz Züricha razvil Dianatal® porodni gel. Začetni testi so pokazali, da uporaba posebej razvitega porodnega gela zmanjša trenje za več kot 50 %. Dianatal® porodni gel občutno skrajša trajanje poroda.

Uporaba Dianatal porodnega gela predstavlja preprost in enostaven način za učinkovito zmanjšanje sile trenja. Izkušnje kažejo, da Dianatal® porodni gel občutno zmanjša tudi verjetnost nastanka raztrganin tkiva ob porodu.

Kje lahko kupim DIANATAL porodni gel?

“V lekarnah, zaenkrat po predhodnem naročilu.”

Od kje prihaja DIANATAL porodni gel?

“DIANATAL porodni gel proizvajajo v Švici. Izumitelj gela je dr. Andreas F. Schaub.”

Ali je DIANATAL porodni gel varen za mamo in otroka?

“DA, popolnoma. Gel deluje tako, da naredi v vagini oblogo in tako olajša spuščanje otroka po porodnem kanalu. Gel ne škoduje materi in otroku, saj vsebuje le varne snovi. V tujini je s pomočjo gela rodilo 10 tisoč žensk, povsem brez neželenih učinkov. ”Ugotovili smo, da so zaradi gela travme poroda in poškodbe vagine manjše, prav tako se je zmanjšala potreba po rezanju presredkov,” pove izumitelj gela dr. Andreas F. Schaub.”

Kako ga uporabiti?

“Porodničar ga aplicira v nožnico tik pred porodom. Na spletu je animacija.”

Kako deluje?

“Zmehča tkivo v nožnici in poveča drsnost v nožnici med porodom. Zato olajša porod. Dianatal porodni gel skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka. Razvit je bil posebej za pomoč pri vaginalnem porodu. Dianatal porodni gel v vaginalnem porodnem kanalu ustvari bioadhezivno prevleko z majhnim trenjem in tako zmanjša trenje med otrokom in vaginalnim porodnim kanalom, ki sicer lahko oteži porod.”

Ali je DIANATAL porodni gel namenjen le ženskam, ki prvič rodijo?

“Ne, namenjen je tako prvorodnicam kot tudi ženskam, ki so že rodile, po carskem rezu ali za dokončanje poroda z vaginalno operacijo.”

Ali DIANATAL porodni gel skrajša porod?

“Da, skrajša fazo iztisa za 30%.”

Ali stroške nakupa za DIANATAL porodni gel krije zavarovalnica?

“Žal ne, stroške krijete sami.”

Cena za DIANATAL porodni gel?

“Cena je 99,92 Eur.”


Sledite nam