fbpx

ZPS: Predlog sprememb Energetskega zakona

Dom & prosti čas

ZPS: Predlog sprememb Energetskega zakona, v delu, ki opredeljuje energetsko izkaznico – povabilo k podpisu peticije

ZPS: Predlog sprememb Energetskega zakona, v delu, ki opredeljuje energetsko izkaznico – povabilo k podpisu peticije, saj potrošniki nismo in ne želimo biti le nemi plačniki neracionalnih, nesmislenih predlogov.

Na ZPS so skupaj z odvetnikom Janezom Tekavcem pripravili konstruktiven predlog sprememb Energetskega zakona, v delu, ki opredeljuje energetsko izkaznico. Prepričani so, da v Energetskem zakonu predlagani način energetske izkaznice za potrošnike pomeni le nov, dodaten strošek. Lastnikom ne daje druge izbire, kot da izkaznice naročijo pri zelo dragih strokovnjakih, čeprav predlagani način izdelave energetske izkaznice dejansko obsega le vnos podatkov, ki jih morajo posredovati sami lastniki stavbe v računalniški program, ki ga bo priskrbelo ministrstvo.

poraba-zps

Z namenom:

– zadostitve zahtevam direktive glede izdajanja energetskih izkaznic in
– s hkratnim namenom da le-te ne smejo pretirano obremenjevati lastnikov z novimi dodatnimi stroški
– ter namenom, da se dodatno ne obremenjuje državnega proračuna z vzpostavljanjem novih evidenc in izdajanjem novih odločb predlagamo spremembe Energetskega zakona. Predlog sprememb najdete na povezavi!

ZPS vabi vse potrošnike k podpisu peticije. S podpisom sporočajo, da potrošniki nismo in ne želimo biti le nemi plačniki neracionalnih, nesmislenih predlogov! Želijo, da potrošniki imajo izbiro (npr. izbira med merjeno energetsko izkaznico, če njen izračun temelji na podatkih o dejanski porabi energije ali računsko energetska izkaznica, če njen izračun temelji na podatkih o energetski učinkovitosti stavbe)…

Podprite prizadevanja ZPS in podpišite peticijo.

Vir: www.zps.si


Sledite nam