fbpx

Predavanje: Vzgoja za odgovornost

Dogodki, Družina, Odnosi v družini, Zanimivo

Učenje odgovornosti je temelj zdravega razvoja osebnosti otrok, kar je prava usmeritev za uspešno učenje in življenje.

Založba Didakta vabi učitelje, starše, vzgojitelje …

na seminar
“VZGOJA ZA ODGOVORNOST”

Sobota, 11. marec 2017
Hotel City Maribor

predavali bodo priznani predavatelji

Dr. Kristjan MUSEK LEŠNIK, dr. Tina BREGANT, dr. Viljem ŠČUKA

bodo predavali o aktualnih temah:

  • RAZVOJ OSEBNOSTI OTROK ZA USPEŠNO UČENJE IN ŽIVLJENJE
  • POMEN IGRE V OTROKOVEM RAZVOJU
  • VZGOJA ZA ODGOVORNOST
“Učenje ODGOVORNOSTI je temelj zdravega razvoja osebnosti.”

O predavateljih:

Dr. Kristijan Musek Lešnik

Kristijan Musek Lešnik, psiholog, se je v zadnjem desetletju uveljavil kot eden najbolj plodnih strokovnjakov na področju vzgoje in izobraževanja. Že skoraj 20 let, najprej kot študent, nato pa kot učitelj, predavatelj, svetovalec, avtor, prevajalec in urednik svoj trud in energijo vlaga v izboljšanje kakovosti vzgoje in izobraževanja.

Dr. Tina Bregant

Dr. Tina Bregant je zdravnica, specialistka pediatrije in doktorica nevropediatrije, specializantka FRM in vodja Familylabovih seminarjev. Po opravljenem sekundarijatu se je kot mlada raziskovalka zaposlila na Kliničnem oddelku za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo. Redno se izpopolnjuje v tujini. V obdobju med 2005 in 2006 je delala v Londonu v bolnišnici Hammersmith na Otroškem in Radiološkem (MR) oddelku.

“Ko ponotranjimo spoznanja razvojne nevrologije, začutimo samospoštovanje in spoštovanje do otrok. Lahko se zavemo, kaj nam je bilo dano in kakšen vpliv imamo. Zavemo se tudi časovnega vpliva in postopnosti razvoja. Morda tudi prvič razumemo enkratnost posameznika in zato sprejmemo sebe in druge takšne kot s(m)o. Učenje sprejmemo kot del življenja – vrojeno veščino in biološko danost neokrnjenih možganov. Učimo se vse življenje za življenje.”
Tina Bregant 

Dr. Viljem Ščuka

Viljem Ščuka je zdravnik, ki je svojo strokovno dejavnost usmeril v raziskovanje in razvoj zdravega načina življenja otrok in mladostnikov, se specializiral v šolski medicini, dispanzerski  metodi dela in psihoterapiji. Raziskuje socialne bolezni, ki so posledica neustrezno naravnih družbenih odnosov nasploh in izbranega življenjskega sloga posameznikov.

Več o seminarju .


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?