fbpx

Predavanje: Otroštvo – po načelih ajurvede

Dogodki, Zanimivo, Zdravje otrok

Kako povezati otrokovo konstitucijo in stopnjo razvoja, da bi s prehrano čim bolj podprli ustvarjalne procese v telesu?

V soboto, 4. februarja 2017, ob 10. uri se v Cankarjevem domu, Linhartovi dvorani

udeležite predavanja s področja ajurvede,

predavateljice Biljane Dušić, dr. med., svetovalka za ajurvedo.

V otroštvu in odraščanju v duševno-telesnem sistemu človeka prevladuje kapha fluid, ki v telesu podpira anabolične procese, v duševnosti pa taisti fluid podpira procese ustvarjanja in utrjevanja temeljnih psiholoških življenjskih vzorcev. Ne glede na osnovno konstitucijo otroka ali mladostnika je »nadih« kapha fluida vedno prisoten – vse do konca odraščanja. To dejstvo narekuje tudi splošne smernice pri prehranjevanju v tem obdobju, ki so seveda vedno prilagojene osnovni konstituciji otroka.

– Kako se torej lotiti prehrane otrok po načelih indijske tradicionalne medicine, ajurvede?

– Kako inteligentno povezati razumevanje otrokove individualne konstitucije in stopnje razvoja, da bi s prehrano čim bolj podprli ustvarjalne procese v njegovem telesu in duševnosti?

Predavanje poteka v sklopu 3. Festivala celostnega zdravja DAO YAH. Kako na Festival?

O festivalu

Festival DAO YAH se zagotovo umešča v koledar prireditev, ki jih je potrebno obiskati vsem, ki bi radi storili zase in svoje zdravje nekaj več ter si zagotovili zdravo in kvalitetno življenje s pomočjo znanj tradicionalne kitajske in indijske (ajurvedske) medicine in homeopatije. 3.Festival je podnaslovljen Življenjska obdobja in zdravje – telesno in duhovno z bogato ponudbo predavanj v dvoranah in na odprtem odru, prodajno razstavo ponudnikov certificiranih izdelkov in storitev, delavnicami (joga, taj či, či gong …), vegansko restavracijo, tematskimi koncerti in gledališko predstavo. Od 3. – 5. februarja 2017 bo potekalo pravo festivalsko dogajanje, ki bo Cankarjev dom prelevilo v središče zdravja.

DAO – kitajsko pot, sinonim za kitajsko tradicionalno medicino

Y – joga

A – ajurveda

H– homeopatija


Sledite nam