Predaja donatorskih sredstev trem pediatričnim oddelkom

Dogodki, Novice, Obvestila, Otroški svet

Akcija zbiranja donatorskih sredstev blagovne znamke Aptamil se je uspešno zaključila s simbolično predajo čekov.

Začetki blagovne znamke Aptamil segajo v davno leto 1921. Vse od tedaj sta dobrobit in zdravje dojenčkov in malčkov njeno glavno poslanstvo.

Akcija zbiranja donatorskih sredstev blagovne znamke Aptamil se je uspešno zaključila s simbolično predajo čekov pediatričnim oddelkom slovenskih bolnišnic v Kranju, Izoli in Murski Soboti, kjer bodo donirana sredstva porabili za nakup nove opreme za oskrbo dojenčkov.

V Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj, kjer se na leto rodi okrog 1.500 otrok, bodo podarjena sredstva porabili za nakup grelnega telesa, ki bo prezgodaj rojenim dojenčkom in dojenčkom s prenizko porodno težo, olajšalo ohranjanje primerne telesne temperature in pomagalo pri privajanju na življenje izven maternice. Sodobna naprava bo nadomestila termoforje s katerimi so si pomagali doslej in z njimi ogrevali od 2-5% vseh rojenih otrok.

Ček sta iz rok predstavnic podjetja Merit HP in blagovne znamke Aptamil, prevzeli direktorica porodnišnice, gospa Polona Podnar, dr. med., spec. gin. in por. in vodja pediatričnega oddelka, mag. Andreja Cerkvenik Škafar, dr.med., spec.pediatrije, ki je ob predaji dejala, da je Slovensko zdravstvo zelo kakovostno, za kar se gre zahvaliti predvsem predanemu kadru ter posameznikom in podjetjem, ki njihovo delo razumejo in podpirajo.

Več na www.aptaclub.si in www.facebook.com/aptaclub.si/

RSS Ustavi se!

 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.
 • Moja prva ljubezen
  Klečanje na zemlji me približa tej Materi kot nič drugega. Bolj jo duham, bolj jo čutim, globlje zakopljem roke v prst, bolj se ji poklonim.
 • Moja pot do izgorelosti na grafu
  ... sledi faza psihoterapevtskega odpravljanja notranjih "moram" prisil, s spoznanjem, da se je nesmiselno do konca gnati za doseganje povečini ne lastne sreče in le kratkotrajnega zadovoljstva zase, ki bo trajalo samo dotlej ...