fbpx

Praznik Čebelice – praznik otroških knjig

Novice

Praznujmo skupaj! Vabljeni v knjigarne Mladinske knjige na brezplačne lutkovne predstave Rdeča kapica, ki je nastala po motivih večno priljubljene pravljice bratov Grimm, in na prodajno razstavo najboljših otroških knjig.

Praznik cebelice ozadje

Podobno kot v pravljicah se je tudi zgodba o prazniku Čebelice začela pred davnimi časi, pravzaprav pred natanko stoenim letom, ko se je rodila mladinska pisateljica in urednica otroškega leposlovja Kristina Brenkova. V želji, da bi v kakovostni slikanici lahko užival prav vsak otrok, je zasnovala zbirko Čebelica, ki še danes razveseljujejo otroke z izbranimi zgodbicami, pesmicami in ilustracijami.

Kot poklon njenemu delu vsako leto oktobra v knjigarne Mladinske knjige pribrenči praznik Čebelice, da starše, babice, dedke, tete in strice opozori na izjemno bogastvo slikanic in ilustriranih knjig ter jih spodbudi k skupnemu branju z otroki in druženju ob knjigah.

In praznično presenečenje? Brezplačna lutkovna predstava Rdeča kapica, ki je po motivih čudovite pravljice bratov Grimm nastala v koprodukciji Mestnega gledališča Ptuj, gledališča Labirint in Društva lutkovnih ustvarjalcev.

Praznik čebelice

Ob tem pa si oglejte še prodajno razstavo najboljših otroških knjig. Morda boste med prebiranjem večnih klasik in najnovejših knjig naleteli na kakšno, ob kateri ste nekoč uživali sami. Je že tako, da se pravljični junaki ne menijo za leta. Razen kadar so na sporedu važne obletnice, kot je na primer letošnja, 200. obletnica prve izdaje Grimmovih pravljic.

Zato ne spreglejte jubilejne izdaje najbolj znane in prevajane zbirke pravljic Zlate Grimmove pravljice, ki prinaša 53 slavnih in manj slavnih zgodb, od Pogumnega krojačka in Gosje pastirice pri studencu do Zvezdnih tolarjev in Žabjega kralja. Z ilustracijami Jelke Godec Schmidt.
Vabljeni v svet pravljičnih podob in v knjigarne Mladinske knjige!

Oglasno sporočilo 


Sledite nam