fbpx

Pravi moški na sejmu Narava – zdravje 2016

Obvestila, Zanimivo, Zdravje

Zdravje in dobro počutje nista samoumevna, veliko pa zanju lahko storimo sami. Osnovnemu sporočilu sejma ….

Pravi moški, projekt ozaveščanja o moških rakih, bo s svojimi sporočili nagovoril tudi obiskovalce sejma Narava – zdravje: Moški, skrbite za svoje zdravje in bodite pozorni tudi na najmanjše telesne spremembe.

Zdravje in dobro počutje nista samoumevna, veliko pa zanju lahko storimo sami. Osnovnemu sporočilu sejma Narava – zdravje se s svojim poslanstvom – zdravim življenjskim slogom – pridružuje tudi projekt Pravi moški. Projekt ozaveščanja o moških rakih, ki je nastal februarja letos, se priključuje množičnim prireditvam, ki se povezujejo z zdravjem, da bi tako dosegel in opravil svoje poslanstvo za kar največ ljudi.

»Pravi moški« skrbi za zdrav duh v zdravem telesu

Moški za dokazovanje svoje moškosti žal pogosto uporabljajo nezdrave razvade (pitje alkohola, kajenje, prehranjevanje z nezdravo hrano). A prav ta »moškost« jih v resnici lahko tudi izpostavlja razvoju različnih tipov raka, zaradi katerih se Slovenija žal uvršča med 10 držav v EU, kjer je umrljivost za rakom pri moških na prvem mestu. Zato je v letošnjem letu nastala vseslovenska družbeno odgovorna akcija ozaveščanja Pravi moški skrbi zase, katere cilj je, da bi moške bolje seznanila o učinkoviti preventivi pred boleznimi, ki mu pretijo v sodobnem času.

Na sejmu Narava zdravje bodo prostovoljci Društva onkoloških bolnikov Slovenije podrobneje predstavili projekt Pravi moški. Obiskovalci se bodo seznanili z naslednjimi vsebinami:

  • kakšni presejalni testi so na voljo za odkrivanje raka
  • kako že danes narediti nekaj zase in tako zmanjšati tveganje za nastanek raka
  • v izobraževalnem kvizu bodo obiskovalci lahko preverili, ali so res »pravi moški« in kako dobro poznajo problematiko moških rakov

Projekt Pravi moški so podprli njegovi ambasadorji: Marjan Doler, Ana Dolinar in Janez Dolinar ter Aleksander Mežek.
Več informacij o akciji Pravi moški na www.izogniseraku.si

Foto: facebook.com/pg/pravimoskiskrbizase


Sledite nam