fbpx

Pravi moški na Festivalu zdravja

Aktualno, Dogodki, Obvestila, Zanimivo, Zdravje

V izobraževalnem kvizu so lahko preverili, ali so »pravi moški« in kako dobro poznajo problematiko moških rakov. ..

Na letošnjem Festivalu zdravja, ki ga je že tretje leto zapored organizirala Lekarna Ljubljana in je potekal v nedeljo, 5. junija 2016 med 9. in 17. uro, se je na stojnici predstavil tudi projekt Pravi moški. Festival se je odvijal v ljubljanskih Križankah. Dogodek je bil namenjen druženju vseh generacij, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja.

V okviru nasvetov za zdravo življenje so prostovoljci Društva onkoloških bolnikov Slovenije predstavili vseslovensko akcijo ozaveščanja o moških rakih, ki smo jo letos spoznali pod sloganom Pravi moški skrbi zase. Obiskovalci so bili dobro seznanjeni z akcijo ozaveščanja o moških rakih. V izobraževalnem kvizu so lahko preverili, ali so »pravi moški« in kako dobro poznajo problematiko moških rakov. Predstavniki Društva onkoloških bolnikov Slovenije so odgovarjali na vprašanja, povezana s presejalnimi testi ter predvsem o nasvetih, kaj lahko ukrenete že danes, da zmanjšate dejavnike tveganja za nastanek raka.

Robert Kranjec in dr. Marija Vegelj Pirc, predsednica DOB, Festival zdravja, 5. 6. 2016 Foto Ana Sophie Terglav

Robert Kranjec in dr. Marija Vegelj Pirc, predsednica DOB, Festival zdravja Foto: Ana Sophie Terglav

Festival zdravja je obiskal tudi slovenski skakalec Robert Kranjec. Na stojnici Društva onkoloških bolnikov Slovenije mu je predsednica, dr. Marija Vegelj Pirc, predstavila projekt Pravi moški.

Na Festivalu zdravja, ki je bil zelo bogato obiskan, ste lahko opravili vrsto brezplačnih preventivnih meritev in se o svojem zdravju posvetovali s strokovnjaki. Magistri farmacije Lekarne Ljubljana so svetovali o pravilni in varni uporabi zdravil in zdravem življenjskem slogu. Za otroke je bilo poskrbljeno s poučnimi delavnicami. Letošnja novost je bil pravi kuharski šov s pripravo zdravega in enostavnega obroka.

Več informacij o akciji Pravi moški na www.izogniseraku.si

Foto: Ana Sophie Terglav


Sledite nam