Lepa zagorelost tudi brez sončenja

Želite na dopustu porjaveti brez pretiranega izpostavljanja soncu? Rešitev je napitek za hitro porjavitev.

Želite na dopustu porjaveti brez pretiranega izpostavljanja soncu? Rešitev ni v dragih izdelkih, ne v umetnih zvarkih ali tabletah, temveč v sadju in zelenjavi. Naredite si domači sok, pijte ga vsak dan pred dopustovanjem in imeli boste takšno barvo kot še nikoli doslej.

Beta karoten je čarobna sestavina, ki je nujno potrebna ne le za dober ten, ampak tudi za močan imunski sistem in lep videz kože. Čeprav se beta karoten pogosto enači z vitaminom A, pa je to dejansko provitamin tega dragocenega vitamina. Z drugimi besedami, to je rastlinski pigment, ki ga naš organizem pretvarja v vitamin A, potem ko ga zaužijemo.

Beta karoten obnavlja celice, ščiti kožo pred škodljivimi UV žarki in kožo pripravi, da hitreje absorbira barvo pri sončenju. Če redno uživate hrano ali dodatke, ki vsebujejo karoten, se lahko sončite le v določenem obdobju (to je zjutraj pred 10. uro in popoldne po 18. uri) in nato se vrnete domov s takšno barvo kot dekleta, ki so se sončila vse dneve.

Korenje je zagotovo najboljši vir beta karotena. Vendar obstaja še veliko drugega sadja in zelenjave, ki vam bodo v pomoč pri izzivu “zapeljiv ten v 10 dneh”. V to kategorijo spadajo predvsem tista živila, ki so oranžne in rdeče barve, kot so buče, paradižnik, sladki krompir, breskve in marelice. Zanimivo je, da tudi zelena listnata zelenjava vsebuje veliko te sestavine, ki je poleg tega tudi močan antioksidant.

Sok za hitro porjavitev:

  • 1 korenje
  • 1 breskev
  • 1 rezina sveže buče ali melone
  • 1 jabolko

Vse sestavine dajte v mešalnik in zmešajte. Za boljši okus lahko dodate tudi druge sadeže. Na koncu dodajte še malo limone, zaradi vitamina C in napitek spijte vsako jutro pred zajtrkom. Napitek začnite piti vsaj 10 dni pred dopustovanjem in poskrbite, da tudi v času dopusta jeste korenje.

Ta recept zagotavlja hitro in varno porjavitev, vendar pa ne pozabite na napotke za varno sončenje, izogibajte se sončenju med 11. in 16. uro, ter uporabljajte izdelke za zaščito z visokim zaščitnim faktorjem.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
28.03.2024 ob 19:17
296,669
28.03.2024 ob 22:21
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close