fbpx

Potegujte se za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2013!

Zavod MON

Potegujte se za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2013!

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta 2. julija 2013 v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami objavila razpis za podelitev Slovenske nagrade za družbeno odgovornost – Horus 2013. Razpis je namenjen podjetjem in zavodom, podjetnikom s slovenskimi koreninami, ki poslujejo v tujini, novinarjem ter ostalim organizacijam in posameznikom, ki delujejo družbeno odgovorno. Častni pokrovitelj nagrade je Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije.

Z razpisom Slovenske nagrade za družbeno odgovornost – Horus 2013 želimo poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Koga vabimo k prijavi na razpis?

  • Podjetja in zavode,
  • slovenske organizacije po svetu in v zamejstvu,
  • novinarje ter
  • družbeno odgovorne posameznike in organizacije.

Vabimo vas, da v projektu sodelujete z vašim primerom dobre prakse in delujete z zgledom!

Dvostopenjsko ocenjevalno komisijo sestavljajo pomembni slovenski strokovnjaki za razne vidike družbene odgovornosti in predstavniki partnerskih organizacij. Ocenjevanje bo potekalo v dveh ločenih krogih, poudarek pa bo dan celovitim pristopom in projektom, aktivnostim ter spremljanju učinkov.

Rok za prijavo

Razpisno dokumentacijo za vsako kategorijo prijaviteljev posebej ter ostale informacije o projektu, partnerjih in razpisu najdete na spletnem mestu www.horus.si.
Vlogo do 15. oktobra 2013 pošljite na poštni naslov inštituta IRDO v enem tiskanem in enem tiskanemu identičnem elektronskem izvodu (več informacij v prilogi)

Lanskoletni nagrajenci

V kategoriji podjetja so nagrado HORUS 2012 prejeli: mikro-majhna podjetja: Zobozdravstveni center Alfa Dental d.o.o., srednje velika podjetja: Mariborski vodovod, javno podjetje d.d. in velika podjetja: UniCredit Banka Slovenija d.d.

Posebno priznanje in nagrado za Podjetnico s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu je prejela Barbara Antolič (Dom Sveta Ana, Hrvaška), posebno priznanje je prejel Borut Meršak (Slovaška), posthumno priznanje gre Jožetu Kastelicu (J. Kastelic Limited, Toronto, Kanada).

Splošno posebno priznanje so prejeli še društvo Novi Paradoks, Slovensko društvo za kakovost življenja, Zveza Potrošnikov Slovenije in Anton Komat.

Veselimo se vašega sodelovanja na tem natečaju in primera dobre prakse!

2013-07-banner-horus-468x60


Sledite nam