fbpx

Postružnik FIT družina: »Najlepše je v naši sLOVEniji, ljubljeni deželi.«

Novice

Ko gremo na dopust, iščemo sprostitev, zabavo, aktivnosti in zdravo prehrano.

Ko gremo na dopust, iščemo sprostitev, zabavo, aktivnosti in zdravo prehrano. Po domače – želimo veliko izbiro, precej gibanja v naravi (če se le da), hrano, ki ni pripravljena na stokrat uporabljenem olju, in tudi nekaj časa zase (masaže, nege, razvajanje …). Običajno smo hodili v tujino, lani konec leta pa smo se odločili raziskati slovensko ponudbo. Najlepše je v naši sLOVEniji, ljubljeni deželi.

kuharija

fit-dr-potNaš nesporni zmagovalec glede čudovitega okolja, neskončnih možnosti sprehodov, pohodov, teka, nordijske hoje ali preprosto sedenja na klopci in sončenja … je postal hotel Balnea, Dolenjske Toplice, Terme Krka. Sliši se morda kičasto, ampak tako je. Na naše počutje je zagotovo vplivalo toplo sonce (18 stopinj C), kar je za konec oktobra – priznam, olajševalna okoliščina – kar visoko. Prebujali smo se z nordijsko hojo, za katero sem (ponovno) ugotovila, da je moja ljubezen in z možem sva že sklenila, da bo najin prvi družinski nakup namenjen dobrim palicam – tek pa bo postavljen na stranski tir (kaj hočeš, leta, pa kolena, pa hrbtenica, pa …).

Tudi otroci (čeprav je bilo skoraaaj malceee godrnjanja ob jutranjem vstajanju – mami, počitnice so) so bili nad jutranjimi pohodi navdušeni. Nato zajtrk in hop v bazene … skakanje, plavanje in vodna gimnastika.

Če želiš, seveda, sicer pa savne ali knjiga v roko in možgani na pašo … pred kosilom še vadba za otroke s fizioterapevtko.

Vadba na žogi je odkrila mišične skupine, za katere smo že malce pozabili, da obstajajo. Po zdravem kosilu (prilagojenem posameznikovim potrebam glede na zdravniški pregled in meritve, ki smo jih opravili ob prihodu) pa popoldanski počitek … še dobro, da imamo še otroka, ki popoldan spi. Zakaj? Ja … saj je jasno, kajne?

Po počitku pa pohod po obronkih Dolenjskih toplic, skorajda že v Kočevje, skozi gozdove, čez drn in strn … calma. Odlično, res. Ti gozdovi imajo posebno energijo … umirjajo … sproščajo … napolnijo z voljo … res res dobro.

Popoldan pa kostanji, harmonika, igre … in bazen. Pa bazeni. Pa mehurčki, mehurčki, mehurčki …

fit-dr-bazen

Večeri so bili moji … za razvajanje. Savnanje, nega, masaže … sproščanje. Morda sem malce pogrešala gonge in meditativne tehnike, ampak … naj bo to prostor za izboljšavo :-).

Počitnikovanje kot Fit družina smo končali s pregledom pri zdravniku, s posvetom pri osebnem trenerju in dietetičarki, s knjižico nasvetov in rezultati našega tedenskega dela. Skupaj smo se odrekli šestim kilogramom. Sploh nisem vedela, da gre lahko tako hitro, prijetno in enostavno …

fit-dr-posvet-zdravnik

Preživeti čas je bil v marsikaterem pogledu zame darilo – počistila sem za “nazaj”, se odprla za “naprej” (1.11. sem namreč prevzela nove obveznosti v okviru Združenja Manager), hkrati pa se ponovno povezala z vsem, kar mi je pomembno: družino, naravo in s seboj.

Priporočam …

Natalie C. Postružnik

www.terme-krka.si


Sledite nam