fbpx

Postati mama

Novice

Za uspešno zanositev je potrebno ustrezno sosledje dogodkov ob pravem času.

Nosečnice

Za uspešno zanositev je potrebno ustrezno sosledje dogodkov ob pravem času. Izjemnega pomena je določanje plodnih dni. Pri tem si lahko pomagamo z ovulacijskimi testi Ovul-test™

ovul-test-slika

Potrebna je ovulacija (sprostitev jajčne celice iz jajčnika v jajcevod), oploditev jajčeca s semenčico in ugnezdenje oplojenega jajčeca v maternično steno. V vsakem menstrualnem ciklusu so samo štirje plodni dnevi: trije pred ovulacijo in en dan po njej. Določitev časa ovulacije je torej izjemnega pomena pri načrtovanju zanositve, še posebno pri ženskah z nerednimi menstruacijami ter ženskah, starejših od 35 let. Nastop ovulacije lahko določamo s pomočjo ovulacijskih testov Ovul-test™. Ovulacijski testi Ovul-test™ so zanesljivi, natančni, enostavni in hitri urinski testi, ki jih lahko kadarkoli uporabimo doma. Ovul-test™ lahko napovejo ovulacijo do 36 ur prej. Na voljo v obliki trakov (Ovul-test™ 5 testnih trakov) ali v sodobni in uporabnici prijazni obliki svinčnika (Ovul-test™ pen). Ovulacijske teste lahko uporabljate tudi v primerih, ko ne želite zanositi, vendar takrat priporočamo hkratno uporabo drugih kontracepcijskih sredstev in metod.

95772AD8-AAFD-11E1-8E63-DA0166B94067

Postopek izdelave ovulacijskega koledarčka

1. Iz menstruacijskega koledarčka razberemo povprečno trajanje menstruacijskega ciklusa, ki se začne prvi dan menstruacije in konča en dan pred začetkom naslednje menstruacije – pri večini žensk traja od 21 do 35 dni.

2. Glede na dolžino menstrualnega ciklusa lahko s pomočjo preglednice (ki je priložena navodilom za uporabo Ovul-test™) določimo najprimernejši datum za začetek opravljanja testa ovulacije – npr. menstruacijski ciklus traja 27 dni, zato prvi ovulacijski test Ovul-test™ opravimo 11. dan menstrualnega ciklusa. Uporaba ovulacijskih testov je enostavna in enaka kot pri nosečniških testih (test z urinom).

3. Ovulacijske teste Ovul-test™ opravljamo toliko časa, dokler ni rezultat pozitiven. Takrat bo ovulacija nastopila v roku od 24 do 36 ur, kar predstavlja čas največje plodnosti. Če želite zanositi, je v tem obdobju priporočljivo imeti nezaščitene spolne odnose.

4. Po 12-14 dneh od dneva ovulacije in spolnih odnosov priporočamo uporabo nosečniških testov First Sign™ in First Sign DUO za preverjanje uspeha zanositve oziroma nosečnosti.

Teste je možno kupiti po spletu (First Sign, First Sign DUO, Ovul-test), v lekarnah in specializiranih drogerijah: dm-drogeriemarkt ter drogerijah Tuš.

Oglasno sporočilo


Sledite nam