fbpx

Poskrbite za varnost svojega doma med dopusti

Aktualno, Dom, Dom & prosti čas, Družina, Življenjski slog

Predstavljamo vam nekaj previdnostnih ukrepov, ki bodo pomagali zaščiti vaš dom, medtem ko boste na dopustu.

V poletnem času se število vlomov poveča, čeprav pa jih je po statističnih podatkih, presenetljivo, največ pozimi, decembra in januarja.

Dober sosed

S sosedi je vedno dobro imeti lepe odnose. Če pa z njimi nimate takšnega odnosa, imate zagotovo prijatelja, ki lahko v času vaše odsotnosti prihaja v vaš dom in na ta način odvrne morebitne nepridiprave, da bi se lotili vašega doma.

Ne delite načrtov na družabnih omrežjih

Verjamemo, da ste glede počitnic vzhičeni, še posebej, če se odpravljate na eksotične, neobičajne destinacije. Vseeno pa čim manj razlagajte in delite svoje statuse in lokacijo, v času odsotnosti.

Ustvarite videz, da je nekdo doma

Poskrbite, da ob opazovanju vašega doma, ne dobijo občutka, da vas ni doma. Lahko pustite prižgane luči, toda tisti najbolj izkušeni in organizirani, prežijo tudi na to, ali je luč prižgana celo noč, dan za dnem. V tem primeru je boljše, da pomislite na časovnike, ki ob določeni uri prižgejo luči in jih kasneje tudi ugasnejo.

Če imate hišni telefon, da v času odsotnosti izklopite, saj tatovi prežijo tudi na to.

Poskrbite za dostavo pošte in časopisov

V času odsotnosti odpovejte dostavo časopisov. Glede ostale pošte pa verjetno veste, da so polni nabiralniki odličen kazalnik, da vas ni doma.

Priporočamo vam, da za čas odsotnosti izberete izvrstno storitev Pošte Slovenije, Naslovnikovo naročilo, s katerim lahko določite način vročanja pošiljk.

Poskrbite za dostavo pošte med vašo odsotnostjo

V času dopustov imate dve možnosti, in sicer kot poštno ležeče do 30 dni in jih po prihodu domov prevzamete na pošti. Druga možnost pa je, da pošiljke puščajo pri sosedu.

Vse to lahko uredite na kateri koli pošti ali pri svojem pismonoši. Potrebujete le osebni dokument.

Sicer pa storitev uporabna še v drugih primerih, tudi vsakodnevno, ko ste v času dostave pošiljk, običajno v službi. Pošiljke lahko pustijo pri sosedu ali pa na posebej dogovorjenem mestu.

Poskrbite za vrednejše predmete in gotovino

Zlatnino in vrednejše predmete je smiselno shraniti v varovan sef, prav tako večjih količin gotovine ne hranite doma v nogavicah, pod jogiji ali v škatli za pasjo hrano, saj tatovi vse te trike poznajo.

Alarm in dobra ključavnica

Svoj dom zavarujte z dobro ključavnico, ki je ni mogoče odreti s sponko za lase, tudi alarm in nalepka, da je območje varovano, precej pomagata, da se tatovi izognejo takim domovom.

Poletna zabava na osebni poštni znamki!
Izkoristite 20-odstotni popust na izdelavo osebnih poštnih znamk za pošiljanje po Sloveniji (A in B) ali 10-odstotni popust na izdelavo osebnih poštnih znamk za pošiljanje v tujino (C in D).


Sledite nam