fbpx

Poskrbite za odličen nastop in komunikacijo

Dogodki, Novice, Zanimivo

Ne bodo vas naučili ničesar novega! Naučili vas bodo, uporabljati to, kar imate v sebi. Razvijte svoj komunikacijski potencial!

Povej na glas

Odličen nastop in EQ komunikacija je trening, razvit iz metod in tehnik, ki te skozi praktične vaje pripeljejo do spoznanja in razumevanja delovanja komunikacijskega procesa. Ne trdimo, da je trening najboljši in edini na svetu, zagotavljamo pa, da daje hitre in odlične rezultate.

Se kdaj sprašujete, zakaj lahko z nekaterimi ljudmi odlično sodelujete in je komunikacija z njimi uspešna in pozitivna spet pri drugih pa nikakor ne pride do želenega načina sporazumevanja in sodelovanja?

Zakaj?
Ker obstajajo ljudje, ki razmišljajo in delujejo drugače kot mi. To različnost se moramo naučiti ustrezno upravljati.

Kako?
S treningom spoznate veščine in razumevanje komuniciranja! Tako boste lahko dosegli vaš namen komunikacije na nešteto različnih načinov, ki jih prilagodite potrebi situacije in okolice. S tem premostimo neželen prepad v sporazumevanju in pomembno izboljšamo medsebojne komunikacije in tudi odnose na osebnem in poslovnem področju.

Način dela?
Individualni pristop (Analiza vedenja udeleženca , odpravljanje motečih vedenj, ustvarjanje novega vedenja).
Z uporabo različnih tehnik (Coaching, NLP, ARC, TA…) vam bomo ponudili vpogled v vaš način komunikacije, ki povzroči določeno obnašanje. Skozi razumevanje vaših lastnih vzorcev delovanja vam bomo pomagali aktivirati vaše skrite potenciale za dosego vaših ciljev in komunikacijsko odličnost.
Teorijo združujemo z veliko prakse in realno izkušnjo iz vašega vsakdanjega življenja. Treniramo, vadimo in simuliramo različne komunikacijske situacije. Pripravimo »na vašo kožo« pisane različne vaje, ter za namen treninga, posnamemo vse vaše nastope in vaje komunikacije, ki jih takoj analiziramo (diskretno). Z uporabo različnih tehnik komunikacijskega treninga razvijamo vašo sposobnost uravnavanja različnih tipov komuniciranja.
Prednosti so delo v majhni skupini, individualni pristop, intenzivno delo z veliko vaje, takojšen feedback in usmerjenost na vaš napredek, diskretnost in individualni komunikacijski coaching in vaša osebna komunikacijska analiza.

povej_na_glas-2

Vsebina programa

1. Modul: (retorika in govorica telesa) – 25. September od 9.00 do 16.00 ure

• Kako govori telo oz. telesna govorica (drža telesa, gestikulacija rok in uporaba kretenj, mimika obraza, pogled, male skrivnosti, kako govori telo)
• Karizma in kako pustimo vtis,
• Retorika in nastopanje, (pred nastopom, priprava prostora, priprava na nastop, javno nastopanje),
• Vsebina in priprava vsebine, (uvodni nagovor, jedro, zaključevanje govora oz. zaključek, kako podajamo vsebino (majhni triki: »ice breakerji«, s čim nikoli ne začnemo, kako končamo, da si nas zapomnijo)).
• Znebimo se strahu, treme pred nastopom, tehnike NLP,
• Akcija – Vaš nastop, (priprava na nastop, nastop in proaktivna analiza),
• Vaje, vaje, vaje.
• Za konec pa namigi »Na kaj nikoli ne smete pozabiti!«

2. Modul (EQ komunikacija in aktivacija) – 26. September od 9.00 do 16.00 ure

• EQ komunikacija in ARC metoda, (uspešno sporazumevanje vodi v uspešno delovanje),
• Tipi zaznav in razumevanje delovanja
• Poslušanje in opazovanje, napake pri komuniciranju, ravnanje z zahtevnimi in težavnimi sogovorniki
• Komunikacijski procoaching (priprava na nastop, nastop in pro aktivna analiza, poudarek na govoru),
• Govorna tehnika, jasno izražanje, povedati bistvo
Aktivacija
• Vaje, vaje, vaje
• Za konec pa namigi »Na kaj nikoli ne smete pozabiti!«

3. Modul – Individualno srečanje, analiza in komunikacijski coaching – (1 teden po delavnici oz. termin po dogovoru )

Zakaj?

Naučili se boste učinkovitega komuniciranja na več nivojih in retoričnih spretnosti v poslovnem svetu. Kako komunicirati, da smo razumljeni, kaj nam pove telesna govorica, naša in od sogovornikov? Razumevanje pravilne govorne tehnike ter spoznavanje metod za odpravo in premagovanje treme oz. nelagodja pred nastopom. In še več. Cilj treninga je, da bo vaša izgovorjena beseda odražala tudi vašo karizmo in samozavest pri vsakem nastopu, vsaki komunikaciji.

Prednosti so delo v majhni skupini, individualni pristop (Analiza vedenja udeleženca , odpravljanje motečih vedenj , ustvarjanje novega vedenja), intenzivno delo z veliko vaje, takojšen feedback in usmerjenost na vaš napredek, diskretnost in individualni komunikacijski coaching z izbranim coachem.

Sestavni del treninga?
Analiza vašega komunikacijskega profila, analiza vseh nastopov posameznega udeleženca (prej/potem) (diskretno), snemanje s kamero in takojšnje analiziranje (vsak nastop bomo posneli in ga analizirali), praktične vaje, dihalne vaje, telesna postavitev, priprava in nastop po lastni izbiri iz delovnega področja, simulacija možnih situacij, DVD s posnetki udeleženca vseh nastopov, vaj, pisna analiza vseh nastopov in napotki za naprej (1 teden po delavnici), skupinski komunikacijski coaching in individualno srečanje.)

Komu je trening namenjen?
Trening je primeren za vse, ki morate redno ali pa le občasno nastopiti pred manjšo ali večjo skupino ljudi.
(vodje, ki nastopate pred sodelavci ali poslovnimi partnerji; tržniki ali komercialisti; predstavniki odnosov z javnostmi, ki skrbite za ugled podjetja v javnosti in vsi, ki imate govore ali nastope ob različnih priložnostih kot so poslovna srečanja, novinarske konference idr…)

Kaj pridobite?
Po zaključenem treningu boste znali ravnati z zahtevnimi sogovorniki, javnostmi ali skupino ljudi. Znali se boste pripraviti na različne tipe nastopov in tudi voditi različne tipe nastopov. Pridobili boste nova znanja in veščine za učinkovitejše komuniciranje in jasno podajanje vsebin kakor tudi pravilne in jasne izgovorjave. (Pozornost bomo posvetili jasnemu izražanju, argumentiranju in osredotočenosti na bistvene poudarke.). Zavedanje lastne telesne govorice in poznavanje ter branje govorice telesa sogovornika vam bo pripomogla k boljšemu doseganju zastavljenih ciljev. Z napotki in dihalnimi tehnikami pa boste vsekakor zmanjšali nivo stresa in treme pred nastopanjem.

Kotizacija?
Kotizacija za intenzivni tridnevni trening znaša za eno prijavljeno osebo 490 € + DDV, za več prijavljenih oseb iz iste organizacije pa 460 € + DDV na osebo. Vključuje tri srečanja, strokovna predavanja, reševanje praktičnih primerov z obrazložitvami, snemanje in analizo vaših nastopov (diskretno), obsežno uporabno seminarsko gradivo, DVD in pisno analizo samo in vseh vaših nastopov in vaj, potrdilo o udeležbi na delavnici, napitke in prigrizke med odmori in individualno srečanje oz. komunikacijski coaching v trajanju 2 pedagoški uri. Lokacija treninga – A Hotel, Ljubljana.

Kdo?
PovejnaGlas združuje vrhunske certificirane trenerje in coache, specializirane za določena področja in potrebe klientov. Vsak coach ima poglobljene dolgoletne izkušnje na področjih, na katerih dela s svojimi klienti. Vsi coachi PovejnaGlas so poleg uradne visokošolske izobrazbe (magistri novinarstva, kadrovski management, antropologija, ekonomija..) tudi certificirani pri Academy of Executive Coaching, London, UK ter potrjeni s strani mednarodne European Mentoring & Coaching council, EMCC in pri INLPTA združenju. Hkrati pa se poleg že dosedanjega znanja in izkušenj tudi nenehno izpopolnjujejo, predvsem na področju executive coachinga in novih metod, kvantne psihologije in nevrolingvističnega programiranja. (Simona Rakuša, Jasna Knez, Anja Križnik Tomažin in Maja Martina Merljak)
Več o predavateljih si lahko preberete na spletni strani www.povejnaglas.si.

Oglasno sporočilo


Sledite nam