fbpx

Poskrbite, da boste spali bolje kot princeska na zrnu graha

Dom & prosti čas

Ponoči ne spite ali pa se zjutraj zbujate nenaspani in v bolečinah? Najverjetneje je skrajni čas, da zamenjate ležišče. Da pa ne boste tudi na novem ležišču ponoči trpeli, si pametno izberite novo ležišče glede na vaše potrebe.

Danes se pogosto v poplavi možnosti in kvalitetnih izbir kar težko odločimo, katera je prava za nas. Vzmetnica? Lateks ležišča? Ležišča iz spominske pene? Izbira popolnega ležišča je v veliki meri odvisna od nas in našega načina spanja.

Vzmetnica ali ležišče?

Marsikoga zmede že razlika med ležiščem in vzmetnico. Ali ni to pravzaprav isto? Ne. Ležišča so običajno iz različnih pen, medtem ko vzmetnice podpirajo vzmeti. Zelo priljubljene in kvalitetne so žepkaste vzmetnice, kjer so posamezne sodčkaste vzmeti všite v žepke znotraj vzmetnice. Žepkaste vzmeti so še vedno povezane med sabo, a se hkrati tudi samostojno premikajo in prilagajajo vaši teži, zato bo spanec na postelji z žepkasto vzmetnico zelo udoben.

Ležišče za vsakogar

Ležišča so običajno narejena iz različnih vrst pene in bodo zadovoljila še tako zahtevnega človeka. Še posebno so tovrstna ležišča priporočljiva za alergike.

Če se ponoči pogosto potite, si izberite ležišče z valjano hladno peno, oz. HR peno. Taka ležišča so zelo zračna in dobro odvajajo vlago. V primeru, da vam je pogosto vroče in se ponoči potite, pa nikar ne izberite ležišč iz lateksa. Ta so bolj primerna za tiste, ki jih ponoči pogosto zebe. Lateks je tudi izjemno udoben in se enostavno prilagaja vašemu telesu, odličen pa je tudi za alergike, saj ne zadržuje prahu.

Ležišče iz pene lahko vsebuje tudi spominsko oz. elastično peno. Spominsko peno je najprej razvila ameriška vesoljska agencija NASA za svoje potrebe, danes pa je izjemno priljubljena tudi drugod. Spominska pena se prilagodi vašemu telesu ter poskrbi, da na ležišču ne nastanejo vdolbine na mestih, kjer najpogosteje spite. Če imate bolj omejen proračun in v vašem stanovanju ni veliko vlage, bo za vas najboljša izbira ležišče iz PUHIN pene. Ta klasični material je kljub ugodni ceni zelo udoben in priljubljen.


Sledite nam