fbpx

Posebne zgodbe, v času decembra, v čarobni hiši

Novice

Preživite decembrski večer med zgodbami, ki odprejo srce, ga napolnijo z optimizmom in intimnim sporočilom, ki ga boste ponesli domov.

opera

Posebne zgodbe, v času decembra, v čarobni hiši – Opera Balet Ljubljana

Povej mi zgodbo in ta bo živela v mojem srcu za vedno. Preživite decembrski večer med zgodbami, ki odprejo srce, ga napolnijo z optimizmom in intimnim sporočilom, ki ga boste ponesli domov.

Giuseppe Verdi – velik umetnik in glasbeni genij. Opera Nabucco – izredno znana in priljubljena predvsem zaradi znanega zbora Splavaj, misel.

nabucco 

Starozavezna biblijska zgodba je nastala po Danielovi knjigi Stare zaveze, ki govori o asirskem voditelju Nabukadnezarju in njegovem boju proti Izraelcem. Zgodbi doda žar rivalstvo med Nabuccovima hčerama Feneno in spletkarsko Abigaillo, ki se borita za ljubezen izraelskega voditelja Izmaela.

Giacomo Puccini – La bohème. Vinko Möderndorfer je v operi, ki med občinstvom velja za romantično in polno čustev, izpostavil predvsem krutost in revščino umetniškega življenja. Tematiko je posodobil in jo približal našemu okolju in času. Realističen svet boemov je prepletel s sanjskim, simbolnim svetom lutk. Uspeh temelji na čudovitih melodijah, dobro utemeljeni zgodbi ter na prefinjeni mešanici veselja in bolečine.

la boheme 

Giuseppe Verdi – La traviata – ognjemet čudovitih melodij, »ki gredo v uho« – ljubezenska zgodba, drama velikih čustev, preplet intimne bolečine in kritika družbenih razmer. Ustvarjalci so zgodbo obdržali v zgodovinskem okviru, a ji vseeno pustili dovolj svobode, da je razvila živo in pristno odrsko dogajanje.

la traviata 

Peter Iljič Čajkovski – Hrestač – Božična zgodba

Velika baletna uspešnica je uprizoritev z globokim sporočilom, da človeka lahko osrečita tudi prijaznost in sočutje do drugih ljudi.

hrestač

“Lesketajoče zasnežena, očarljiva, vesela in pričakovanja zbujajoča predstava”, ki s svojo čarobnostjo tudi domačemu občinstvu vedno znova pričara decembrsko praznično vzdušje. Eno najlepših baletnih pravljic, ki je zasnovana po pravljici Hrestač in mišji kralj, je režiser nadgradil z znano brezčasno Božično zgodbo Charlesa Dickensa. V ospredju je zagrenjen ljudomrzni skopuh, ki sovraži božič. Skozi sanje spozna krivice, ki jih je storil v življenju, se pokesa ter postane ljubeč in radodaren človek.

Poklonite si ZGODBO v enem izmed čarobnih decemberskih dni!

Oglasno sporočilo 


Sledite nam