fbpx

Porodne sobe KO za perinatologijo Ginekološke klinike zaživele v novih barvah

Obvestila

Veterani vojne za Slovenijo so porodne sobe prebelili in osvežili z novimi pastelnimi mavričnimi barvami, jih opremili

Prenova v vrednosti 9.500 evrov je donacija Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana, podjetij Dipex, AMAL, Martink Pro, in EROteks.

Ob 25-letnici samostojne države Slovenije so veterani vojne za slovenijo 1991, združeni v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskem veteranskem društvu Sever Ljubljana, s prostovoljnim delom in materialom prebelili in osvežili porodne sobe KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana. To je ob 25-letnici samostojne države Slovenije njihovo darilo novorojenčkom in njihovim staršem ter osebju KO za perinatologijo (Porodnišnice Ljubljana) Ginekološke klinike UKC Ljubljana.

Veterani vojne za Slovenijo so porodne sobe prebelili in osvežili z novimi pastelnimi mavričnimi barvami, jih opremili tudi s senčili in izvedli vsa pripadajoča potrebna dela. Pri tem so uporabili tehnološko najsodobnejšo barvo in zaščito (inovativno antibakterijsko barvo, ki je še posebno primerna za zdravstvene ustanove) z evropskim certifikatom. Akcijo so izvedli v sodelovanju s podjetji Dipex, d.o.o., AMAL, d.o.o., Martink Pro, d.o.o., in EROteks, d. o. o., ki so darovali material in finančno podprli akcijo. Dela so izvedli veterani pod strokovnim vodstvom slikopleskarskega mojstra Dušana Presetnika.

»Strokovnost je pri našem delu vedno na prvem mestu, zelo veliko pa nam, zaposlenim v Porodnišnici, pomeni tudi to, da lahko delamo v prijaznih in urejenih prostorih, saj se vsak tretji slovenski dojenček rodi v Ljubljanski porodnišnici. In tudi večina tistih, ki se morajo takoj po rojstvu boriti za življenje, ker so se rodili prezgodaj, ali imajo prirojene zdravstvene težave.

Do danes se je v Porodnišnici Ljubljana rodilo že več kot 180 tisoč dojenčkov. Zaposleni smo jih na svet pospremili s strokovnim znanjem in skrbnostjo.Vi, veterani, pa ste mamicam pobarvali sobe in jim dali prijeten prihod na svet,«

je dejala doc. dr. Nataša Tul Mandič, dr. med., predstojnica KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana.

»Veterani tudi v mirnem času ne mirujemo. Naše poslanstvo je, da za varnost in zdravje naših prebivalcev poskrbimo tudi na drugačen način, ne le z orožjem. Tokrat za naše najmlajše, komaj rojene državljane Republike Slovenije in njihove starše. To je že četrti humanitarni dogodek v tej ustanovi, ki smo ga s skupnimi močmi izvedli predstavniki tako imenovane zelene in modre linije,«

je povedal Dušan Presetnik, motor vseh akcij zadnjih let, strokovni vodja in mentor pri pleskarskem delu ter predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo.porodna_soba

Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskemu veteranskemu društvu Sever Ljubljana sta se zahvalila tudi generalni direktor UKC Ljubljana, mag. Andraž Kopač in namestnik strokovnega direktorja Ginekološke klinike UKC Ljubljana, doc. dr. Borut Kobal, dr. med., ker tako zavzeto vsako leto prebarvajo nadstropja, enote, oddelke, ambulante KO za perinatologijo ter tako polepšajo bivanje v teh prostorih.

V UKC Ljubljana si želimo tako dobrega sodelovanja tudi v prihodnje ter da bi se naslednje leto tudi odločili za podobno akcijo.


Sledite nam