fbpx

Pomlajevanje obraza in dekolteja

Lepota, Zanimivo

Zlati standard pomlajevanja še vedno predstavljata botoks in polnila (predvsem hialuronska kislina). Lahko bi celo …

Ljudje smo že od nekdaj obsedeni z lovljenjem mladosti. V zadnjih letih, ob razcvetu družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram.. in poplavi slikic, selfijev ali zgolj slik na katerih si slučajno označen, pa je mladosten videz še toliko bolj pomemben.

Zlati standard pomlajevanja še vedno predstavljata botoks in polnila (predvsem hialuronska kislina). Lahko bi celo rekel, da je zdaj zlato obdobje obeh pripravkov.

Kot pri vseh stvareh v življenju pa se vedno najde kdo, ki z omenjenima preparatoma pretirava. V tem primeru je videz včasih prav grotesken. Če smo lahko leta nazaj, o takih stvareh samo brali, pa lahko zdaj, zaradi zgoraj omenjenih omrežij , vso to grotesknost tudi vidimo, in to vsakodnevno. Taki primerki so kot prometna nesreča, težko odvrneš pogled.

Sicer pa sta oba pripravka, v rokah strokovnjakov, odlična za odpravo posledic staranja.

cover lips

Botoks je strup (botulinum toksin), ki ga proizvedejo bakterije. Na svetu obstaja le nekaj laboratorijev, ki ga lahko razvijajo in proizvajajo. Ker je učinek predvidljiv, se uporablja tudi v čisto zdravstvene namene (lajšanje mišičnih zgibkov, zdravljenje migren, preprečevanje čezmernega potenja). Glavni razmah in popularnost pa je doživel kot kozmetični pripravek. Zmotno je mišljenje, da bo človek, ki uporablja botoks, videti napihnjen, iznakažen.

Namen botoksa je odprava mimičnih gubic. To so gubice na čelu, okoli oči (t. i. račje tačke), okoli ustnic. Prav tako pa lahko s pravilno uporabo nekoliko dvignemo obrvi, privzdignemo kotička ustnic, zaoblimo pretirano oglat obraz, zgladimo gubice na vratu …

Polnila (hialuronska kislina) pa so primerna za glajenje drugih gubic, ki so posledica staranja tkiv. Z leti namreč tkiva zgubljajo volumen (pride do atrofije obraznih kosti, mišic, podkožja), ligamenti, ki držijo obliko obraza, se začnejo tanjšati in popuščati. Tako lahko s polnili nadomestimo volumen ličnic , naredimo lepšo konturo spodnje čeljusti, napolnimo ustnici, zgladimo gube, ki potekajo od nosnic do ustnih kotičkov.

ustnice prej

ustnice pred uporabo polnila

ustnice potem

ustnice po uporabi polnila

Pretirava se zlasti pri polnjenju in večanju ustnic. Še kako leto nazaj, je bila želja le nekoliko večja polnost ustnic in lepša oblika, bolj sočne ustnice. Zdaj pa je vse več žensk, ki si želijo čezmerno napolnjene ustnice, t. i. račje ustnice postajajo modni trend.

Ravno zato je pomembno, da pomlajevanje opravlja strokovnjak. Včasih so želje namreč nerealne, oziroma bi bila njihova uresničitev popolnoma neetična. Prav tako je pomembno, da se postopek opravi v primernih prostorih s primernimi pripravki.

Dobra stran polnil je tudi njihova slaba stran. Učinek je namreč časovno omejen, na približno šest do osem mesecev. Če pa bi se zgodilo, da vam rezultat res ne bi bil všeč in ne bi mogli čakati pol leta, da učinek izzveni, pa se lahko uporabi poseben encim, ki polnilo razgradi takoj.

Za reševanje hujše povešenosti obraza pa se lahko v nekaterih primerih uporabi tudi dvig z bio-razgradljivimi nitkami. Tkivo mora biti primerne strukture, ne predebelo in ne pretežko. Učinek je boljši po mesecu ali dveh, ko začne razpad nitk stimulirati proizvodnjo kolagena, opazen pa je več kot leto dni. Ta postopek se naredi ambulantno in je praktično neboleč.

botox

Če so zgoraj omenjeni postopki opravljeni strokovno, ostane videz enak. Videti ste kot pred posegom, samo mlajši.

Več informacij o tehnikah pomlajevanja in drugih estetskih posegih najdete na forumu Estetsko preoblikovanje telesa, na katerem na vprašanja odgovarja asis. Andrej Testen dr. med.

Zanimivo iz forumov:

Obiščite tudi spletno stran Estetika Testen.


Sledite nam