fbpx

Pomembno je varno hujšanje!

Novice, Zanimivo, Zdravoteka

“Najboljši” način izgube telesne teže je povezan z uravnoteženim prehranjevanjem in redno telesno aktivnostjo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje izpostavlja: Pomembna sta učinkovitost in védenje o varnosti!

Vsi vemo, da je “najboljši” način izgube telesne teže povezan z uravnoteženim prehranjevanjem in redno telesno aktivnostjo, vendar sprememba življenjenjskega sloga ni enostavna. Da bomo bolj samozavestno oblekli kopalke /skočili v poletno garderobo in kopalke, ponavadi pred pričetkom poletne sezone iščemo načine za hitro izgubo telesne teže in odvečnih centimetrov. Tudi na tem področju je ob učinkovitosti pomembno predvsem védenje o varnosti!

Nacionalni inštitut za javno zdravje: Nekaj dejstev o prehranskih dopolnilih za hujšanje

Nacionalni inštitut za javno zdravje ugotavlja, da proizvajalci prehranskih dopolnil za hujšanje malo pozornosti namenjajo učinkovitosti in varnosti svojih izdelkov ter izpostavlja, da nekatera prehranska dopolnila součinkujejo z zdravili in da so lahko nevarna. Pred uživanjem priporočajo posvet z zdravstvenim osebjem, še posebej, če imate zvišan krvni tlak, sladkorno bolezen, bolezni povezane s srcem ali druge kronične bolezni (več na NIJZ).

Podaljšan vikend in – 4 cm prosim!

Popolna sprostitev, nova sveža energija in opazno izboljšana silhueta telesa z izgubo tudi do 4 cm na obravnavanem delu z edinstvenimi tretmaji za oblikovanje telesa, ki jih svetovna zdravniška stroka označuje kot eno najbolj varnih alternative kirurški liposukciji. Vse to na podaljšanem vikendu oddihu v Grand Hotelu Primus.

Med Contour je prva in trenutno edina ultrazvočna naprava na svetu z dovoljenjem FDA (Food and Drug Administration) in certifikatom kakovosti CE 0476. Zaradi posebne tehnologije doseže veliko večjo globino delovanja ter omogoča najvišjo stopnjo varnosti v primerjavi s številnimi drugimi necertificiranimi napravami na trgu.

Na največjem svetovnem kongresu estetske medicine „Aesthetic Awards“, ki se je odvijal 4.6.2011 v ameriškem Las Vegasu, pa je dr. Troell, specialist plastične kirurgije, pred strokovno komisijo prejel prestižno nagrado za „najboljši neinvazivni postopek oblikovanja telesa“ (Best Non-Invasive Body Shaping Enhancement) s pomočjo aparata Med Contour (poimenovan Vaser Shape v ZDA).

Leto dni kasneje je na prireditvi TAS (The Aesthetic Show), največjem svetovnem kongresu estetske medicine v Las Vegasu, Med Contour / Vaser Shape ponovno osvojil nagrado za najboljši dosežek na področju neinvazivnih postopkov.

Po podatkih iz letnega poročila Združenja ameriških estetskih kirurgov je bil v letu 2013 v Ameriki najpogosteje izvajan nekirurški postopek odstranjevanja maščobnih celic  prav postopek po metodi Med Contour.

S 100% varno metodo nad trdovratni celulit in učinkovito zmanjševanje obsega

Tretma Med Contour poteka z edinstveno ultrazvočno napravo. Svetovno patentiran aplikator, z dvema medsebojno usklajenima ultrazvočnima glavama in vakuumsko črpalko, med ultrazvočnim postopkom vsesava maščobno tkivo in ga fiksira. Tako lokalno deluje na maščobne celice, pri čemer se ne poškoduje okolno tkivo. Ultrazvočni glavi sta oblikovani v obliki črke V, kjer je segrevanje tkiva največje. Tako se energija varno dovaja na površino kože brez neželenih učinkov (opeklin). S postopkom se ciljano segreva problematično področje in tako spodbuja izločanje odvečnih strupov in maščob. Tretmaji so popolnoma varni, neinvazivni (brez kirurških posegov), neboleči, potekajo pod zdravniškim nadzorom, okrevanje ni potrebno.

Potek tretmaja Med Contour

Tretma Med Contour je popolnoma varen in udoben. Prične se s stimulacijo limfnega sistema in odpiranjem limfnih vozličev. Temu sledi ultrazvočni postopek z aplikatorjem, kjer s prijetno, toplo masažo »razbijamo« maščobne celice. Maščoba, ki pride v medcelično tekočino, se preko limfnega sistema, z urinom in znojenjem odstranjuje iz telesa, manjši del pa tudi preko jeter. Limfna drenaža ob zaključku tretmaja dodatno pospeši odstranjevanje maščob, ki se v roku cca 3 dni po tretmaju odstrani iz telesa.

Tretma je popolnoma neboleč in neinvaziven. Po končanem tretmaju se lahko oseba vrne k vsakdanjim opravilom, brez okrevanja, bolečin ali kakršnegakoli nelagodja.

Rezultati so vidni že po prvem tretmaju, za najboljši učinek pa se priporoča 3 do 5 tretmajev. Doseženi rezultati se enostavno vzdržujejo.

Za koga je primeren tretma Med Contour

Tretma je primeren za vse, ki bi želeli zmanjšati obseg ali preoblikovati posamezne dele telesa.

Naši zdravniki priporočajo tretma:

  • mamicam po porodu, da boste ponovno fit
  • damam, ki želite ponovno obleci kavbojke iz mladosti
  • vsem, ki želite obleci atraktivno obleko za večerjo v dvoje in se v njej odlično počutiti
  • bodočim nevestam, ki želite biti popolne na poročni dan
  • vsem po 30-em letu, ko se prične odvečna maščoba nabirati na nogah, zadnjici in trebuhu
  • moškim, ki bi se želeli znebiti par odvečne maščobe okoli trebuha
  • vsem, ki se spopade s trdovratnim celulitom

Tretmaja ne priporočamo osebam z boleznimi srca ali ožilja, tistim s srčnim spodbujevalnikom, bolnikom s trombozo, tistim, ki potrebujejo transplantacijo organa, nosečnicam in doječim materam, osebam, ki imajo kakršno koli kovinsko protezo ali kakšno težjo bolezen, pa tudi vsem, ki jemljejo zdravila za zniževanje lipidov ali zdravila proti strjevanju krvi.

Strokovnjaki svetujejo

Tanja-Rauter-Pungartnik-MD-specialist-of-physical-and-rehabilitation-medicine_02_TP Health resort_Foto-DD_01-15_low res1“Medicinski tretma Med Contour deluje na temelju patentirane naprave, ki vsesava tkivo in z delovanjem spremenljive nizke frekvence ter ciljanega ultrazvoka omogoča popolnoma nadzorovan tretma. S segrevanjem obravnavanih delov telesa povzročamo izločanje odvečnih strupov in maščob ter s tem zmanjšanje obsega. Uspešno je tudi odstranjevanje trdovratnega celulita in izboljšanje tonusa ter elastičnosti kože. V 45 minutah se na obravnavanem delu telesa izgubi tudi do 2,5 centimetra, v treh tretmajih tudi do 6 centimetrov, v petih tretmajih pa tudi do 10 centimetrov. Rezultati so vidni takoj in do dolgotrajni. Tudi sami smo preizkusili medicinske tretmaje Med Contour, zato jih osebno priporočamo. Rezultati so navdušujoči,”

dr. Tanja Rauter Pungartnik, vodja medico-wellness centra Valens Augusta v Grand Hotelu Primus.

 

Mihaela Miša Margan navdušena že po prvem obisku

Mihaela Miša Margan1Medico-wellness center Valens Augusta je obiskala tudi Mihaela Miša Margan.

»Sama nisem zagovornik invazivnih, kirurških posegov v telo, zato me je še posebej prepričalo, da je Med Contour po mnenju svetovno znanih zdravnikov ena najboljših alternativ kirurški liposukciji, ki je varen in neboleč. Pozitivno sem presenečena, kakšen rezultat smo dosegli že po prvem tretmaju, ki je učinkoval še v naslednjih dneh ob upoštevanju priporočil glede prehranjevanja in telesne aktivnosti. Med Contour je v kombinaciji z zdravim načinom življenja zagotovo najboljša rešitev za problematične dele telesa, s katerimi smo ženske ponavadi obremenjene«.

 


Sledite nam